2021.05.21. 15:26:59 9672 251

A kiegyensúlyozott ember titkai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kiegyensúlyozottnak lenni a túlpörgött világban, gondokkal és káosszal körülvéve, bizony nem egyszerű feladat. Ismersz olyat te is, akire, ha ránézel megkérdezed magadtól, hogy csinálja? Mitől ilyen kiegyensúlyozott? Bizony te is válhatsz azzá, apróságokon múlik.

Kiegyensúlyozott élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiegyensúlyozott élet

A kiegyensúlyozottság tulajdonképpen életforma, az eléréséhez tehát csekélységnek tűnő, mégis lényeges dolgokon kell változtatni, ha a belső harmónia a cél. Megéri – nem csak nyugalmat árasztunk majd és biztonságot, de a problémamegoldás és az egészségünk megőrzése is jobban megy majd.

Aludni kell

A tenger sok teendő között biztosan nem mindenkinek egyszerű megoldani a napi 7-8 óra alvást, de sokszor csak a pihenésnek gondolt tv előtt fetrengést, a mobilozást kell elengedni ahhoz, hogy eleget aludjunk. Alvás közben regenerálódik a szervezetünk, így az idegrendszerünk, az immunrendszerünk és úgy általában a testünk és lelkünk ilyenkor „piheni ki magát”. Biztosíts magadnak napi 7-8 óra erejéig nyugodt, csendes, békés körülményt, ha nehezebben megy az alvás sötétíts be teljesen és használj gyógynövény aromákat, például levendulaolajat. Lefekvés előtt néhány órával már ne fogyassz cukros ételt, italt, hogy ne akkor emelkedjen a szervezeted energiaszintje, mikor éppen takarékra akarod tenni az energiafelhasználását.

Legyél aktív

Alapvetően sokan ülünk egész nap egy asztal mellett munkaügyben, éppen ezért fontos, hogy a munkán kívüli időt aktívan töltsük. Ne halasszuk a teendőket másnapra, végezzük el minél hamarabb. Ha pedig jó elfáradsz napközben, az alvásod is hatékonyabb és nyugodtabb lesz.

Tudni kell nemet mondani

Válaszd mindig az optimális lehetőséget, ne rendeld alá szükségképpen mindenkinek. Mondj nemet a kellemetlen, nem kívánt dolgokra, ha csak lehetőséged van, kivéve, ha úgy érzed, hogy megéri, mert egy nagyobb jó felé visz. Addig tegyél másoknak szívességet, míg azt valóban szívesen teszed! Nemet mondani nem csak munkában és más emberi kapcsolatokban kell tudni, hanem önmagadnak is. Mondj nemet az esti nasira, a gyorskajára, a cigire vagy egy üveg sörre, amire tulajdonképpen nincs is szükséged! Ha kínálnak sem kell elfogadnod, és nem kell kihasználnod minden lehetőséget, hiszen holnap is adódnak újabbak!

Az igenhez is elég bátornak kell lenni

A kiegyensúlyozott ember ki tudja várni a megfelelő lehetőséget,alkalmat, és képes minden másra nemet mondani. Azonban, ha megjelenik a kínálkozó lehetőség és esély, bólintani is tud rá. Hogy ezt jól átlásd, nem hozhatsz hirtelen döntéseket, át kell gondolni, hosszú távon kell nézni minden következményt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...