2020.05.28. 17:45:12 11895 393

A kerted érted és a családodért van! Élvezd természetesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tökéletesen nyírt pázsit, a formázott bokrok és természetidegen elemek ideje lejárt! A természet igazi közelségét a természet maga tudja csak visszaadni, és bár hatalmas teret hódított magának a mesterkélt kertészet, nem muszáj beállnunk a sorba.

Kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kertészkedés

Néhány tipp megfogadásával valóban a természet lágy ölén érezheted magad a házad táján – akár annak idején a nagyi kertjében.

A kerted van érted, nem pedig fordítva

Bár a kertünk arra szolgál, hogy kikapcsoljunk, ellazuljunk és egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapok sodrásából, mégis mániákusan kivittük a rendszert és rendezettséget, a túltervezettséget a kertünkbe is. Szakítsunk ezzel az új keletű szokással, hagyjuk a formára nyírt bokrokat, a milliméter pontos pázsitot a maga tökéletes pitypangmentesített megjelenésével és csináljunk idén valóban természetes kertet! Ehhez néhány alap fogásra van csak szükség.

Ami tényleg oda való

A pázsit, díszkő, derékszögekkel körbevett ágyás – na ez az, amit meg lehet unni. Hiszen ott a természet végtelen sok élőlényének színe, formája. A pillangó, a fecske, a méh, a vadvirágok, a fák élettel töltik meg a kertünket, hát ott a helyük. A sok betelepített, más éghajlatokról kölcsönzött növény sosem azt a hangulatot adja, amit a sajátunk, aminek szirmáról, leveléről is egyből rávágjuk, kihez tartozik. Igyekezzünk a helyben honos növényekre koncentrálni, így a környék állatvilága is szívesebben látogat majd el hozzánk. Nem kell örökké harcolnunk a gazokkal, kártevőkkel, csak hozzáállást kell változtatni. A pitypang nem az ősellenség, csak egy sima sárga virág.

Válasszunk olyan növényeket, amiért nem kell megváltoztatnunk a talajadottságokat, víztartalmat, pH értéket. Ami a környéken örömmel növekszik, a kertünkben is jól érzi majd magát és nem csak a kertészkedés válik ezáltal könnyebb munkává, de a végeredmény is jobban passzol majd környezetébe.

A fantasztikus pázsit ideje lejárt

A tökéletes gyep irdatlan sok munka- és pénzbefektetést igényel, majd, ha már szép, óvni kell, mint a hímes tojást. Az ültetés is fárasztó és költséges munka, ezt követően pedig folyamatosan nagy mennyiségű vizet pazarolunk rá, rendszeresen nyírjuk és tenger sok kemikáliával mérgezzük a földjét, hogy a gyomok ne üthessék fel fejüket. Természetesen felütik, így még görnyedve szedegethetjük a kósza pitypangokat, lóheréket is. Kutyust, gyereket és autót pedig nyilvánvalóan nem engedhetünk a területre és a grillpartinak is más helyet kell találnunk, hiszen kitaposódik, kiég a füvünk, amiért annyit dolgoztunk. Az unalmas pázsit helyett hát hagyjuk, hogy olyan zöld legyen a kert, hogy jó szívvel rámehessünk és az állatok is jól érezzék magukat nálunk. Nem csúnyább egy színekkel, illatokkal, formákkal tarkított gyep, csak éppen a hangulata más.

Engedjük el a mérgeket, engedjük be az állatokat!

Igyekezzünk elhagyni az ártalmas vegyi anyagokat. Ez a magunk egészsége és a Földünk védelme miatt is elengedhetetlen – gondolva akár a közvetlen környezetünk növény- és állatvilágára. Ne gyomirtózz, inkább gyomlálj! Védd a gyümölcsfákat természetes módszerekkel a kártevők ellen, [például a levéltetű ellen házilag kevert permetszerrel, amiről itt már írtunk!] (https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/hazi-modszerekkel-a-leveltetu-ellen)

Vonzóbbá teheted a területet új lakók számára méhecske hotellel vagy kerti tóval, de akár gyíkvárat is építhetsz. Meglátod, a vendégek meghívó nélkül is odatalálnak majd!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.