2018.05.15. 08:04:36 12467 412

A jó öreg csúsztatott palacsinta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A palacsinta az az a bizonyos édesség-étel-jutalomfalat, amire mindig, minden körülmények között van fogadókészség a legtöbb családban. És természetesen millió egy variációja létezik. Nincs ez másképp a csúsztatott palacsintával sem, ráadásul ennek megvan az a vicces tulajdonsága, hogy még akár egy szülinapi tortát is tud helyettesíteni, lévén sok rétegből pakoljuk magasra.

Palacsinta torta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta torta

Csúsztatott palacsinta - Recept

Amire szükséged lesz

  • 4 egész tojás
  • 250 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 5 dl tej
  • 1 zacskó vaníliáscukor

  • Kakaópor a rétegek szórásához

Hogyan lássunk neki

A tojásokat válasszuk szét. Kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor hozzáadásával, majd arra a röpke időre, míg a többi összetevőt kutyuljuk, a hűtőbe tesszük. A sárgáját a cukorral majd a vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan szórva hozzáadjuk a lisztet, homogén masszává keverjük. Az így kapott lisztes keverékbe végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, és rákészülünk a sütésre.

A sütés

Minimálisan kikenjük némi olajjal vagy vajjal a palacsintasütőnk alját, majd beleöntjük az első merőkanál tésztát. Mindig csak az egyik oldalát sütjük direkt, és a sütött felével lefelé tesszük mindig egymásra a rétegeket. Ez nem jelenti azt, hogy a palacsintánk sütőt nem érő oldala nyers marad, csak lágyabb lesz a tészta, és ebbe ragad bele aztán a különböző ízesítés, jelen esetben a kakaópor. Tehát ahogy egy palacsinta elkészült, tányérra tesszük a sütött felével lefelé és megszórjuk a kakaóporral. A gyorsaság kedvéért a legegyszerűbb instant kakaóval dolgozni, bár sokan biztosan a szívükhöz kapnak; néha azért lehet egyszerűsíteni a dolgokon. Megsütjük meg a rétegeket, egy palacsinta, egy szórás, rá egy palacsinta, megint a szórás, és így tovább. Amíg el nem fogy. És gyakorlatilag ennyi az egész.

Trükkök

Érdemes a tésztát a sütő közepére önteni, hogy aztán egyenletesen oszoljon szét a viszonylag sűrű massza a sütő szélei felé, így egyenletes lesz a palacsinta tortánk is.

Mindig egyforma adagot öntsünk, így lesznek egyformák a palacsinták.

A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.

Bármilyen töltelék felhasználható, ha van kedvünk és időnk foglalkozni vele, házi készítésű csokiszósszal önthetjük le a palacsintákat menet közben az instant kakaó helyett.

Elképesztően finom a baracklekváros, diós variánsa is, ebben az esetben egy réteg darált dió, egy réteg lekvár váltakozik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában