2022.04.06. 12:15:00 5831 184

A jelen plasztikai sebészetét befolyásoló tényezők - Igen, a Covid is köztük van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az előrejelzések szerint ebben az évben ismét emelkedik a szépészeti eljárásra jelentkezők és az eljárások száma. Ezen a piacon a sebészek és a bőrgyógyászok által „diktált“ trendek versenyeznek. Igen ám, de mi befolyásolja, hogy 2022-ben mik a legkelendőbb plasztikai beavatkozások?

Szépészeti beavatkozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szépészeti beavatkozás

A plasztikai sebészet iránt a sebészek szerint az utóbbi időkben nőtt az érdeklődés. Olyannyira, hogy ennek a világjárvány sem tudott gátat szabni: 2021-et a plasztikai sebészet "fénykorának" is nevezhetnénk az eddigi számok tekintetében. A 2022-es előrejelzések kértük – bár mindannyian azon töprengtek, vajon megjósolhatja-e már valaki a jövőt – a következő esztétikai évre.

Az elmúlt két év fordulatokkal teli volt, és a közös nevező a világjárvány volt: A műtétek nemhogy leálltak, inkább egyre több betegen végeztek el beavatkozásokat. Csupán a vakcina megjelenése után tapasztaltak visszaesést, amikor is a beoltott emberek roham szerűen próbálták pótolni az elmúlt időszak kiesését. Kérdéses, hogy a plasztikai sebészet világa valaha is visszatér-e a COVID előtti mederbe, mivel az újonnan kialakult hibrid munkarenddel, az emberek több módot találnak arra, hogy felépüljenek a műtétek után.

A legfelkapottabb plasztikai kezelések

2020 és 2021 egyaránt kulcsfontosságú év volt az arcplasztikai sebészet számára; míg korábban a mellplasztika vezette a listát, ebben a 2 évben megelőzte ezt az orrplasztika, a szemhéjműtétek és az arcplasztika is. 2021 végére azonban ismét átbillent a mérleg a testkezelések javára: a karanténháj valós dolog, ami miatt ismét megnőtt a kereslet a hasplasztika és a zsírleszívás iránt.
A fülplasztikát vagy a fülbeszorítást hagyományosan középiskolás korú gyerekeken végzik, de a füleket húzó arcmaszkok (vagy a megnövekedett számú videókonferencia) miatt jóval több felnőtt beteget láttak el 2021-ben, mint a korábbi években.
Egy meglepő irányvonal is megjelent, méghozzá a férfiak mellszövetének csökkentése vált különösképpen népszerűvé. A férfiakat a különböző szépészeti műtétek miatt megbélyegezhették, de elfogadottabbá vált az ilyesfajta igényük (pókerarc botox révén vagy “fiatalító” kezelések).

A közösségi média és a gazdaság hatása a területre

Az emberek korábban egyszerűen a közösségi média sztárjaihoz szerettek volna hasonlítani, most a szelfik korában azonban saját arcképük legtökéletesebbét szeretnék elérni.
A világjárvány (és a kibontakozó gazdasági válság) hatása nagyrészt a tőzsdén, és az emberek életmódbeli döntéseiben fog tükröződik. Mivel a plasztikai sebészet egy rendkívül költségérzékeny választás, a plasztikai sebészet iránya és mértéke kiszámíthatatlan lesz 2022-ben.

Ugyanakkor a plasztikai sebészet egyre kevésbé megbélyegzett kategóriává fejlődik köszönhetően a felelősségteljesebb híradásoknak és a plasztikai sebészet iránt fokozódó tudatosságnak. Ráadásul az új technológiák beiktatásával jóval komplikáltabb és komplexebb kezeléseket tudnak végrehajtani, amely esetekben a felépülési idő sem hosszabbodik meg.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...