2022.04.06. 12:15:00 5807 184

A jelen plasztikai sebészetét befolyásoló tényezők - Igen, a Covid is köztük van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az előrejelzések szerint ebben az évben ismét emelkedik a szépészeti eljárásra jelentkezők és az eljárások száma. Ezen a piacon a sebészek és a bőrgyógyászok által „diktált“ trendek versenyeznek. Igen ám, de mi befolyásolja, hogy 2022-ben mik a legkelendőbb plasztikai beavatkozások?

Szépészeti beavatkozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szépészeti beavatkozás

A plasztikai sebészet iránt a sebészek szerint az utóbbi időkben nőtt az érdeklődés. Olyannyira, hogy ennek a világjárvány sem tudott gátat szabni: 2021-et a plasztikai sebészet "fénykorának" is nevezhetnénk az eddigi számok tekintetében. A 2022-es előrejelzések kértük – bár mindannyian azon töprengtek, vajon megjósolhatja-e már valaki a jövőt – a következő esztétikai évre.

Az elmúlt két év fordulatokkal teli volt, és a közös nevező a világjárvány volt: A műtétek nemhogy leálltak, inkább egyre több betegen végeztek el beavatkozásokat. Csupán a vakcina megjelenése után tapasztaltak visszaesést, amikor is a beoltott emberek roham szerűen próbálták pótolni az elmúlt időszak kiesését. Kérdéses, hogy a plasztikai sebészet világa valaha is visszatér-e a COVID előtti mederbe, mivel az újonnan kialakult hibrid munkarenddel, az emberek több módot találnak arra, hogy felépüljenek a műtétek után.

A legfelkapottabb plasztikai kezelések

2020 és 2021 egyaránt kulcsfontosságú év volt az arcplasztikai sebészet számára; míg korábban a mellplasztika vezette a listát, ebben a 2 évben megelőzte ezt az orrplasztika, a szemhéjműtétek és az arcplasztika is. 2021 végére azonban ismét átbillent a mérleg a testkezelések javára: a karanténháj valós dolog, ami miatt ismét megnőtt a kereslet a hasplasztika és a zsírleszívás iránt.
A fülplasztikát vagy a fülbeszorítást hagyományosan középiskolás korú gyerekeken végzik, de a füleket húzó arcmaszkok (vagy a megnövekedett számú videókonferencia) miatt jóval több felnőtt beteget láttak el 2021-ben, mint a korábbi években.
Egy meglepő irányvonal is megjelent, méghozzá a férfiak mellszövetének csökkentése vált különösképpen népszerűvé. A férfiakat a különböző szépészeti műtétek miatt megbélyegezhették, de elfogadottabbá vált az ilyesfajta igényük (pókerarc botox révén vagy “fiatalító” kezelések).

A közösségi média és a gazdaság hatása a területre

Az emberek korábban egyszerűen a közösségi média sztárjaihoz szerettek volna hasonlítani, most a szelfik korában azonban saját arcképük legtökéletesebbét szeretnék elérni.
A világjárvány (és a kibontakozó gazdasági válság) hatása nagyrészt a tőzsdén, és az emberek életmódbeli döntéseiben fog tükröződik. Mivel a plasztikai sebészet egy rendkívül költségérzékeny választás, a plasztikai sebészet iránya és mértéke kiszámíthatatlan lesz 2022-ben.

Ugyanakkor a plasztikai sebészet egyre kevésbé megbélyegzett kategóriává fejlődik köszönhetően a felelősségteljesebb híradásoknak és a plasztikai sebészet iránt fokozódó tudatosságnak. Ráadásul az új technológiák beiktatásával jóval komplikáltabb és komplexebb kezeléseket tudnak végrehajtani, amely esetekben a felépülési idő sem hosszabbodik meg.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Miért éri meg a fehér szandált beköltöztetni a cipős szekrénybe?

A nyári periódus egyik lábbeli sztárja a szandál. Ez tény. Ám az is tény, hogy a fehér bőr variáns népszerűbb, mint valaha. Utánajártunk, hogy mi a siker titka!

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.