2023.08.14. 08:40:25 6161 213

A héten visszatér a kánikula
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A héten visszatér a kánikula 29 és 35 Celsius-fok közötti maximumokkal. Vasárnap, augusztus 20-án is jellemzően napos időre van kilátás, bár egy-egy zápor, zivatar előfordulhat.

Nyárias hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyárias hangulat

Hétfőn derült idő várható, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen, csapadék nem lesz. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Délkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés estétől. Csapadék napközben még nem valószínű, este, éjjel főleg délen, délkeleten lehet néhol zápor, zivatar. A Fertő térségében néha megélénkülhet a délkeleti szél. A hőmérséklet a hajnali 10-19 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik.

Szerdán napos idő valószínű, gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a minimum-hőmérséklet 11 és 19, a csúcsérték 29 és 34 fok között várható.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás, bár helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 11 és 19, a maximum 29 és 34 fok között valószínű.

Pénteken napos időre lehet számítani, gomoly- és fátyolfelhőkkel, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás mérsékelt lesz, a hajnali 12-20 fokról 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is napos időre kell számítani, gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Egy-egy zápor, zivatar előfordulhat és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali 13-21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik.

Vasárnap, augusztus 20-án is napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel, ugyanakkor előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi szél, a minimum-hőmérséklet 14 és 22, a csúcsérték 29 és 35 fok között valószínű.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.