2015.03.14. 11:00:00 11129 357

A házimunkák réme – Így tartsd tisztán a WC-t házi szerekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mind közül talán az egyik legfontosabb házimunka, de sajnos a legmostohább is a WC-pucolás. Hiába a rengeteg csodaszer, azért ez mégiscsak egy tortúra. A vegyszerek mellett/után érdemes egyéb házi szereket bevetni. A munkához nagyobb kedvünk nem lesz, de az eredmény azért biztató.

WC takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WC takarítás

El sem hinnéd, mi mindennel „eshetsz neki” a WC kagylónak, hogy az újra régi fényében tündökölhessen! Íme 6+1 házi praktika, amit érdemes megfogadnod, bevetned a tuti siker érdekében.

1. Olyan nincs, hogy nincs egy rongyod se!

Először is fontos, hogy minimum 2 rongyunk, szivacsunk legyen a toalett megtisztításra. Az egyiket belül, a WC-kagylón használjuk, a másikat a deszkán és az ülőkén.

2. A mindenható ecet!

A vízkő eltávolítására remek lehet az ecet, ecetesszencia vagy a citromsav. Öntsd bele a WC-kagylóba, hagyd hatni, öblítsd le és gyönyörködj, hogy ragyog a felület.

3. Mire jó a sütőpor?

Ha WC-kagyló széle elszíneződött, szórj rá egy kis sütőport. Hagyd hatni egy ideig, majd öblítsd le.

4. Kissé bizarr, de…

Talán furcsán hangzik, de fogsortisztító tabletta is alkalmas lehet a toalett tisztán tartására. Dobj bele egyet a WC-kagylóba, hagyd hatni, majd öblítsd le.

5. Cola, a „csodaital”

Gondoltad volna, hogy egy kis cola csodákra képes? Önts egy kicsit a toalettbe, hagyd hatni 30 percig, majd öblítsd le. Egy kicsit kefével még érdemes „utánsúrolni”, még egy öblítés és jöhet a ragyogás.

6. Egy kis keverék

A makacs szennyeződéseket citromlé és bórax keverékével érdemes eltávolítani. (Utóbbival, habár természetes, csak óvatosan vele.) Keverjük össze a két anyagot, amíg pépes keveréket nem kapunk. Vidd fel a problémás felületre és hagyd hatni 2 órán át. Ha letelt az idő, kefével dolgozd meg még egy kicsit a makacs szennyeződéseket, majd öblítsd le.

+1. Nemcsak mosáshoz

Ha minden csodaszered kifogyott volna, mosópor biztos mindig akad otthon. A legjobb, ha éjszaka hagyjuk hatni. Ehhez este egy fél pohárka (lehetőleg fehér ruhákhoz alkalmas) mosószert öntünk a WC-kagylóba, reggel pedig leöblítjük és a felület tiszta, ragyogó, vízkő és baktériummentes lesz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A magány nem betegség. Hogyan kezeld és segíts másokon is?

A családok most speciális helyzetekben vergődnek. Hol össze vannak zárva egymással hetekre, amikor megtehetik, rohanvást igyekszenek a halasztgatott ügyeiket elintézni, és ezért szinte alig találkoznak. Azt hinnénk, hogy ezzel minden rendben van. Mindenki végzi a dolgát, dolgozik, tanul, hajt és közben a vírus okozta különböző bonyodalmakkal szembesülnek, ami néha teljesen kiszámíthatatlanná teszi az életüket. Észre sem veszik, hogy a teljes zűrzavar kellős közepént megjelenik egy sötét árnyék felettük. Lassan, alattomosan közelít és alakul ki. Fel sem tűnik. Csak rátelepszik az emberekre, és elkezdi őket fojtogatni.

Ha még Nálad sem indult be az év – Szuper tippek, ha elkapott a lustaság

Van az úgy, hogy nehezen indul a nap. Vagy éppen a hét. Esetleg az év. Alkalmanként hajlamosak vagyunk belustulni, és igencsak nehezen robbantjuk ki magunkat kényelmes szokásaink mögül. Míg összeszedjük magunkat, jól jön néhány mentőötlet!:-)

Idős demens a családban. Vigyázz rá!

Miért pont most vettük elő ezt a témát, hiszen a demencia általános jelenség és idős emberek esetében elég gyakran előfordul? Ennek sajnos megvan a szomorú és aktuális oka. Mégpedig az évszak, a tél és az ilyenkor gyakori fagypont alatti hőmérséklet. A demencia miatt ugyanis ebben az évszakban könnyen előfordulhat, hogy ha idős emberek úgymond elcsavarognak, akkor életveszélyes helyzetbe sodródnak. Ha eltévednek, ne adja ég, nem lakott területen, akár halálra is fagyhatnak. Ezért vizsgáljuk meg azt, hogy mit is jelent igazából az időskori demencia, hogyan vesszük észre a jeleit és mit tehetünk ebben az esetben, hogy ne érje idős hozzátartozónkat baj.