2015.03.14. 11:00:00 12723 358

A házimunkák réme – Így tartsd tisztán a WC-t házi szerekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mind közül talán az egyik legfontosabb házimunka, de sajnos a legmostohább is a WC-pucolás. Hiába a rengeteg csodaszer, azért ez mégiscsak egy tortúra. A vegyszerek mellett/után érdemes egyéb házi szereket bevetni. A munkához nagyobb kedvünk nem lesz, de az eredmény azért biztató.

WC takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WC takarítás

El sem hinnéd, mi mindennel „eshetsz neki” a WC kagylónak, hogy az újra régi fényében tündökölhessen! Íme 6+1 házi praktika, amit érdemes megfogadnod, bevetned a tuti siker érdekében.

1. Olyan nincs, hogy nincs egy rongyod se!

Először is fontos, hogy minimum 2 rongyunk, szivacsunk legyen a toalett megtisztításra. Az egyiket belül, a WC-kagylón használjuk, a másikat a deszkán és az ülőkén.

2. A mindenható ecet!

A vízkő eltávolítására remek lehet az ecet, ecetesszencia vagy a citromsav. Öntsd bele a WC-kagylóba, hagyd hatni, öblítsd le és gyönyörködj, hogy ragyog a felület.

3. Mire jó a sütőpor?

Ha WC-kagyló széle elszíneződött, szórj rá egy kis sütőport. Hagyd hatni egy ideig, majd öblítsd le.

4. Kissé bizarr, de…

Talán furcsán hangzik, de fogsortisztító tabletta is alkalmas lehet a toalett tisztán tartására. Dobj bele egyet a WC-kagylóba, hagyd hatni, majd öblítsd le.

5. Cola, a „csodaital”

Gondoltad volna, hogy egy kis cola csodákra képes? Önts egy kicsit a toalettbe, hagyd hatni 30 percig, majd öblítsd le. Egy kicsit kefével még érdemes „utánsúrolni”, még egy öblítés és jöhet a ragyogás.

6. Egy kis keverék

A makacs szennyeződéseket citromlé és bórax keverékével érdemes eltávolítani. (Utóbbival, habár természetes, csak óvatosan vele.) Keverjük össze a két anyagot, amíg pépes keveréket nem kapunk. Vidd fel a problémás felületre és hagyd hatni 2 órán át. Ha letelt az idő, kefével dolgozd meg még egy kicsit a makacs szennyeződéseket, majd öblítsd le.

+1. Nemcsak mosáshoz

Ha minden csodaszered kifogyott volna, mosópor biztos mindig akad otthon. A legjobb, ha éjszaka hagyjuk hatni. Ehhez este egy fél pohárka (lehetőleg fehér ruhákhoz alkalmas) mosószert öntünk a WC-kagylóba, reggel pedig leöblítjük és a felület tiszta, ragyogó, vízkő és baktériummentes lesz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...