2019.11.04. 17:35:52 6111 248

A gyorséttermi ételek azonnal csökkentik a férfiak tesztoszteron szintjét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint ismeretes a tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. A férfi szervezet a tesztoszteront a herék Leydig-sejtjei állítják elő koleszterinből. Azt is tudjuk, hogy a tesztoszteron fontos szerepet játszik a férfiak reproduktív szerveinek – például a herék és a prosztata – megfelelő működésében, valamint a másodlagos nemi jellegek alakulásában. Mint sok más hormon esetében, a tesztoszteron jelentősége is akkor válik a leginkább nyilvánvalóvá, amikor valakinek a szervezete nem termel belőle elegendő mennyiséget.

Hamburger - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger

Most a férfiakat fenyegető új veszélyről számolt be a Medicalxpress. A Flinders Egyetem és az UniSA kutatói megállapították, hogy elhízott vagy túlsúlyos férfiak által fogyasztott gyorséttermi ételek (fast food) azonnali negatív hatással vannak a here teljesítményére és a szérum tesztoszteron termelésére, illetve annak szintjére. Az étrendi zsírnak a here endokrin funkciójára gyakorolt ​​hatása riasztó eredményeket mutatott.

Megállapították, hogy a magas zsírtartalmú gyorséttermi ételek elfogyasztása, a szérum tesztoszteron 25% -os csökkenését eredményezi egy órán belül az étkezéstől kezdve Ezek az eredmények egyelőre nem vonatkoznak a sovány férfiakra, mert őket nem vizsgálták - arra utalnak, hogy a zsír áthaladása a bélrendszerben olyan választ vált ki, amely közvetett módon kiváltja a tesztoszteron étkezés utáni visszaesését. Kelton Tremellen, Amy Hill és Karma Pearce jelentését az Andrologia folyóiratban tették közzé egy hónappal ezelőtt.

Az elhízott vagy túlsúlyos férfiak, különösen ha túl gyakran étkeznek és nagy zsírtartalmú táplálékot fogyasztanak veszélyben vannak, mert ez az életmód egyértelműen káros hatással van mind mentális, mind fizikai jólétükre, esetleg termékenységi potenciáljukra is. Az eredmények azt sugallják, hogy ezeknek a férfiaknak minimalizálniuk kellene a zsírbevitelüket és kerülniük kell az étkezések közötti snacking-et (nassolás) a here működésének optimalizálása érdekében – mondták a kutatók.

Forrás: medicalxpress.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...