2015.10.22. 16:31:53 10956 257

A fukarság visszafelé is elsülhet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindig éri meg fukarnak lenni. Előfordulhat, hogy elsőre úgy érzed rengeteg pénzt megspóroltál azzal, hogy nem költöttél el egy kisebb vagyont valamire. Aztán később kiderül, hogy mégis jó lett volna azt az összeget ráfordítani a dologra. 5 helyzet, amikor a fukarságot visszafelé sülhet el.

Fukar ember - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fukar ember

1. Olcsó cipők

Az olcsó cipők miatt számtalan egészségügyi problémád kialakulhat. Persze, ha tényleg egy kényelmes darabot fogsz ki, ámen. De csak azért, mert olcsó egy kényelmetlen cipőt ne vegyél meg! Csontkinövés, bütyök, tyúkszem, rossz tartás, fájdalmas járás … csak hogy néhány lehetséges problémát említsünk. Ráadásul hamarabb tönkre is mehet, mint egy jó bőr cipő. Véleményünk szerint jobb egy kicsit többet kiadni egy valóban jó cipőre és azt évekig hordani, mint folyamatosan rossz cipőkben járni. És ha félévente új cipőt kell venned, mert nem kényelmes vagy, mert tönkre ment, akkor már nem is spóroltál annyit, igaz?!

2. Nem gondolsz a nyugdíjra

Nem spórolsz egyáltalán a nyugdíjas évekre, vagy félre teszel ugyan, de nem eleget, mert sajnálod rá a pénzt. Hol van az még... Vajon a 65 éves, bölcsebb önmagad mennyire lesz büszke jelenkori fukarságodra?

Cikkajánló: Így spórolj okosan a nyugdíjas évekre! 8 tipp>>

3. Használt bébi bútorok

A biztonság kedvéért az etetőt, a babaágyat, a babakocsit és a gyerekülést az autóba ne használtan vásárold, hiszen soha nem tudhatod, hogy milyen rejtett hibájuk van, ami akár a gyereked biztonságát is kockáztathatja. Spórolj inkább az alig használt gyermekruhákon és ágyneműkön.

4. Bármi, amit hosszútávra szánsz

Legyen az matrac, ágy, parketta, bútor, számítógép, televízió – ha sokáig szeretnéd használni, akkor ne a legolcsóbbat válaszd. Lehet, hogy érdemesebb még 1-2 hónapig gyűjtögetni rá, és egy masszívabb vagy modernebb darabot vásárolni, mint most azonnal megvenni a legolcsóbb, leggagyibb ágyat, hiszen ilyesmit nem félévre vesz az ember.

5. Autó lízing

Lehet, hogy a lízingelés jobb megoldásnak tűnik jelenleg, és úgy gondolod, hogy pénzt spórolsz meg azzal, ha nem vásárolod meg az autót, hanem csak lízingeled. De amikor a lízing lejár, az addig kifizetett pénzért semmit nem fogsz tudni felmutatni. Ott leszel autó nélkül. Persze újra lízingelhetsz...

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...