2017.04.08. 14:28:19 13141 317

A felnőttek se maradjanak ki! – Ajándékötletek húsvétra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nálunk az igazi ajándékozós ünnep a karácsony, azért a húsvéti nyuszi is elejt itt, ott valamit, hogy ezen az ünnepen is megörvendeztesse a gyerkőcöket! Mert fészket készíteni a nyuszinak, vagy a fűben keresgélni az ajándékokat csuda jó móka!:-) És mi újság a felnőttekkel? Ők kimaradnak az ajándékozásból?

Almaecet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almaecet

Ha eddig úgy gondoltátok, hogy „gazdasági” szempontból az idősebb generáció a húsvéti ajándékozásból kimarad, de idén szeretnétek egymást meglepni valamivel ti, felnőttek is, adunk néhány „Csináld magad!” ajándéktippet.

Ha rajong a „kencékért”

Készíts neki pesto-t, mondjuk medvehagymából! Ehhez szükséged lesz 40 gramm fenyőmagra, kb. 50 gramm medvehagymára, 125 ml olívaolajra, kb. 2 dkg parmezán sajtra, valamint sóra és borsra. Az elkészítése egyszerű: a fenyőmagot egy serpenyőben pirítsd aranybarnára, szigorúan zsiradék nélkül. A sajtot reszeld le, a medvehagymát mosd meg, szárítsd meg és vágd nagyobb darabokra. A magot a levéllel együtt pürésítsd, hogy krémes állagú legyen. Keverd bele a parmezánt, ízesítsd sóval, borssal. Ha kész, tedd a masszát csatos üvegbe, köss rá masnit és már kész is a finom ajándék.

Ha szereti a különlegességeket

Csupán három összetevőből különleges ajándékot rittyenthetsz össze. A házilag készített gyümölcsecetet alapja, ízesítője lehet koktéloknak, fröccsnek, salátaönteteknek. Készítheted bármilyen gyümölccsel, mi most a rebarbarásat osztjuk meg Veled. Ehhez (körülbelül fél literhez) szerezz be 20 dkg rebarbarát, 240 ml almaecetet, 20 dkg cukrot. A rebarbarát mosd meg, szeleteld fel kis darabokra és tedd egy tálba. Szórd rá a cukrot, keverd össze, takard le egy tiszta konyharuhával és hagyd állni minimum két órát, de akár 1 éjszakát is. Közben néha keverd meg. Másnap egy szűrőn, vagy szitán nyomkodd át a cukros gyümölcsöt, a keletkezett lét fogd fel. Ezt a szirupot az almaecettel töltsd jól zárható üvegbe és az ajándékozásig, illetve majd az után tárold hűtőben. Hűtve hetekig eláll.

Ha imádja a tojáslikőrt

A jó öreg tojáslikőr mindig jó ötlet, akár ajándék gyanánt is. Pláne húsvétkor! Ha ez mellett döntesz, kell hozzá 25 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 7 friss tojássárgája, 4 dl tej, fél vaníliarúd kikapart belseje, 2,5 dl rum. A tejet a tejszínnel és a cukor felével, valamint a vaníliával folyamatos keverés mellett forrald fel. A maradék cukrot a tojások sárgájával forró gőz fölött verd fel krémessé. A tejet kissé hűtsd le, majd lassan öntsd a tojásos habra és alaposan keverd össze. Ha kész, szűrd le egy szitán vagy szűrőn. Most kerül bele a rum. Ehhez botmixer legmagasabb fokozatán keverd a lét és lassan csurgasd bele az alkoholt. Ha kész, öntsd üvegekbe és hűtsd le. Sötét, száraz helyen tárold, és az ajándékozás után hamar fogyasszátok el!:-)

Forrás: eatsmarter.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...