2020.04.14. 16:47:15 7845 316

A feledékenység valóban az intelligencia egyik jele? Járjunk utána!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ajaj, már megint elfelejtődött az a fránya telefonszámla? Nem vettél zsebkendőt hazafelé menet? Nyugodj meg, az ilyesmi teljesen természetes, hiszen leterhelt időszakokban agyunk a fontosabb teendők felé irányít minket. Hovatovább, a feledékenység az intelligencia jele is lehet.

Az agy számítógépben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az agy számítógépben

Agyunk egészségének megőrzése fontos feladatunk, ezért aludjunk eleget, étkezzünk egészségesen és kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást. De mi van akkor, ha ezeket betartva mégiscsak bizonyos dolgok elfelejtésén kapjuk magunkat? 
Az attól függ, hogy milyen gyakran és mekkora mértékben üti fel a fejét a feledékenység.

A dolgok elfelejtése azért történik, mert az agy rengeteg ismeretet és információt tárol, és a memória optimalizálása érdekében a nagyobb döntéshozatalokhoz szükséges, fontosabb adatokat igyekszik tárolni, míg a lényegtelenebb részletek hajlamos elfelejteni.

Úgy bizony, az agyunk rendelkezik egy törlés gombbal, amivel normális esetben éppen annyi apró (ellentmondó és zavaró) körülményt szelektál ki az emlékeinkből, hogy az így megmaradt, korábbi élményeink nagyobb segítségünkre legyenek a jelenlegi élethelyzeteinkben.


Azonban, ha ennél nagyobb mértékű memóriavesztés áll fent, az már aggodalomra adhat okot!

Következtetésként elmondható, hogy bizonyos fokú felejtés furcsa módon éppen azt bizonyítja, hogy agyunk okosabb, mint az átlagé, és memóriánk tökéletesen egészséges, mivel a legjobb döntés meghozatalának érdekében éppen azt teszi, amit kell. Töröl.

Azonban emlékezetünk fejleszthető!


Például zenehallgatással, meditációval és a nők körében már 5 percnyi könnyű testmozgással (séta, kerékpározás) is. Ez utóbbit tanulás után közvetlenül kell elvégeznünk!
 A keresztrejtvények fejtése ugyancsak hatásos módszer az agyi funkciók hanyatlásának csökkentésére.


Forrás: thehealthy.com/aging/mind-memory/forgetfulness-improves-intelligence-study/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...