2022.10.08. 14:00:01 6602 244

A csodálatos D! – 3+1 dolog, amit érdemes tudni a D-vitaminról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha másra nem is feltétlenül, arra jó volt a (remélhetőleg) mögöttünk álló világjárvány, hogy újra bebizonyosodjon a D-vitamin fontossága. Persze, a többi vitamin szerepe sem kevésbé elhanyagolható, ám a D-vitamin igencsak nagy hatással van szervezetünk védekezőképességére.

Napfény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napfény

Tavasz végén, ahogy a napsütéses órák száma egyre nő, hajlamosak vagyunk elfeledkezni folyamatos pótlásáról, pedig minden évszakban fontos lenne, ha a megfelelő mennyiség lenne a szervezetünkben a D-vitaminból. Manapság nem is olyan nehéz a pótlása, hiszen rengeteg készítmény áll a rendelkezésünkre – habár a legjobb csepp formájában magunkhoz venni belőle. Ha kíváncsi vagy még néhány érdekességre az éltető D-vitaminról, görgess tovább!

  • Szűrve már nem az igazi! Habár az éltető napfény nagyon is fontos, sőt, az egyik legfontosabb a D-vitamin előállítása szempontjából, ám jó, ha tudjuk, hogy az olyan „szűrőkön”, mint a naptej, ablak, felhő, ruházat átjutott napfény már kevés a megfelelő D-vitamin mennyiség előállításához.

  • Csak Te és a napfény! Bizony, a D-vitaminhoz csupán Rád és a Nap éltető sugaraira van szüksége! Az egyetlen vitaminunk, melyet szervezetünk állít elő, többek között a fentről érkező napfény segítségével. Ám az első pontban írtak miatt, a kívülről érkező napfény kevéske lesz testünk D-vitamin szükségletének ellátásához.

  • Mennyi az annyi? Hogy szervezetünk, immunrendszerünk egészségesen működjön, bizony nagyon is szükség van a megfelelő mennyiségű D-vitaminra. Ám ezt testünk nem tudja előállítani mind, ezért mindenképpen külső pótlásra van szükség. Itt jönnek képbe a különböző kapszulák, cseppek.

  • Nem mindegy a szög! Habár „csak” napfény kell a D-vitamin előállításához, azért nem olyan egyszerű a helyzet. Ahhoz, hogy a „legkitűnőbb fényanyag” érkezzen hozzánk, a földnek és a napsugárnak minimum 35 fokos szöget kell bezárnia egymással. És ez sajnos egész évben nem, csak április és szeptember között történik meg.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...