2015.05.10. 14:00:10 10213 313

9 dolog, ami megédesíti a hétfődet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg múlt héten a ballagásokkal, majálisokkal megfűszerezett hosszú hétvége után élményekkel és fiatalos lendülettel vágtunk neki az új hétnek, addig most be kellett érnünk két nappal. Habár ez sem rossz, azért lelki támogatás gyanánt összegyűjtöttünk néhány hétfőt megédesítő ötletet.

Vidám reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám reggel

1. Kezdd a hetet „hideg zuhannyal”!

A hét első reggeli zuhanyzását indítsd hidegebb vízzel. Felfrissít, és garantáltan felébredsz tőle. Aztán jöhet a hideg-meleg váltakozása, mely lendületbe hozza a vérkeringésedet, és jót tesz a bőrödnek, kötőszövetednek is.

2. "Hallgass!"

Hallgasd meg a kedvenc dalodat munkába indulás előtt, sőt, ha megteheted, énekeld és/vagy táncolj is rá!

3. Fürödj a „nyárban”!

Fújj a levegőbe a kedvenc tavaszi, vagy nyári parfümödből, sétálj át alatta és hagyd, hogy a finom illattal együtt a jó hangulat is körülöleljen.

4. Tavasszal is éljen a C-vitamin!

Tudtad, hogy a C-vitamin pozitív hatással lehet a hangulatunkra is? Kezd a napot, hetet egy pohár frissen facsart narancslével.

5. Vigyázat! A mosoly ragályos!

Ahogy a mondás is tartja: zavard meg a Világot, mosolyogj hétfőn! Tedd ezt Te is kollégáiddal, hidd el, lányos zavarukban mosollyal viszonozzák majd kedvességedet!

6. Apró kedvesség Tőled Magadnak

Ha van rá lehetőséged, hétfőre, akár már az ebédszünetre is, vagy munka utánra iktass be magadnak egy rövid „wellness-programot”. Egy rövid masszázs, vagy egy kozmetikai kezelés feldobja a napodat és erőt ad a hét többi napjára.

7. Válaszd a tömegközlekedést!

Hétfő reggel hagyd otthon az autódat és menj inkább tömegközlekedéssel munkába. Kutatások szerint a dugóbak állni sokkal nagyobb stressz, mint lekésni egy buszt vagy villamost.

8. Kényeztesd magad finom illatokkal!

Nem is hinnéd, hogy olyan apróságok, mint egy gyümölcsös ajakápoló vagy egy illatos kézkrém milyen jó és felfrissítő tud lenni a munka közben beiktatott szünetekben.

9. Tervezz!

Vasárnap mindig csak a problémás másnapi feladatok jutnak eszedbe, ugye? Hogy ezt elkerüld, készíts tervet a következő hétre. Így rangsorolhatod is a feladatokat, és már nem is tűnik olyan rémisztőnek a hétfő.

Forrás:woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...