2015.05.10. 14:00:10 10260 313

9 dolog, ami megédesíti a hétfődet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg múlt héten a ballagásokkal, majálisokkal megfűszerezett hosszú hétvége után élményekkel és fiatalos lendülettel vágtunk neki az új hétnek, addig most be kellett érnünk két nappal. Habár ez sem rossz, azért lelki támogatás gyanánt összegyűjtöttünk néhány hétfőt megédesítő ötletet.

Vidám reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám reggel

1. Kezdd a hetet „hideg zuhannyal”!

A hét első reggeli zuhanyzását indítsd hidegebb vízzel. Felfrissít, és garantáltan felébredsz tőle. Aztán jöhet a hideg-meleg váltakozása, mely lendületbe hozza a vérkeringésedet, és jót tesz a bőrödnek, kötőszövetednek is.

2. "Hallgass!"

Hallgasd meg a kedvenc dalodat munkába indulás előtt, sőt, ha megteheted, énekeld és/vagy táncolj is rá!

3. Fürödj a „nyárban”!

Fújj a levegőbe a kedvenc tavaszi, vagy nyári parfümödből, sétálj át alatta és hagyd, hogy a finom illattal együtt a jó hangulat is körülöleljen.

4. Tavasszal is éljen a C-vitamin!

Tudtad, hogy a C-vitamin pozitív hatással lehet a hangulatunkra is? Kezd a napot, hetet egy pohár frissen facsart narancslével.

5. Vigyázat! A mosoly ragályos!

Ahogy a mondás is tartja: zavard meg a Világot, mosolyogj hétfőn! Tedd ezt Te is kollégáiddal, hidd el, lányos zavarukban mosollyal viszonozzák majd kedvességedet!

6. Apró kedvesség Tőled Magadnak

Ha van rá lehetőséged, hétfőre, akár már az ebédszünetre is, vagy munka utánra iktass be magadnak egy rövid „wellness-programot”. Egy rövid masszázs, vagy egy kozmetikai kezelés feldobja a napodat és erőt ad a hét többi napjára.

7. Válaszd a tömegközlekedést!

Hétfő reggel hagyd otthon az autódat és menj inkább tömegközlekedéssel munkába. Kutatások szerint a dugóbak állni sokkal nagyobb stressz, mint lekésni egy buszt vagy villamost.

8. Kényeztesd magad finom illatokkal!

Nem is hinnéd, hogy olyan apróságok, mint egy gyümölcsös ajakápoló vagy egy illatos kézkrém milyen jó és felfrissítő tud lenni a munka közben beiktatott szünetekben.

9. Tervezz!

Vasárnap mindig csak a problémás másnapi feladatok jutnak eszedbe, ugye? Hogy ezt elkerüld, készíts tervet a következő hétre. Így rangsorolhatod is a feladatokat, és már nem is tűnik olyan rémisztőnek a hétfő.

Forrás:woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.