2017.03.27. 08:58:01 14229 381

8 szuper családi kirándulóhely tavaszra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tanácstalan vagy, milyen programot találj ki a családnak, hogy a nyári nyaralásig is ki tudjatok kapcsolódni együtt? Olyan többé-kevésbé ismert magyarországi helyszíneket hoztunk most, amelyek garantáltan jó választások!

Őrség | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őrség | Fotó: wikipedia.org

Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Ipolytarnócon a Miocén Park várja az ősi kincsekért és a dinoszauruszokért rajongókat. Az ezekről szóló leleteket egy geológiai tanösvény mentén tekinthetjük meg. A mozi teremben pedig négydimenziós animáció segít eligazodni és feleleveníteni az izgalmas letűnt világot.

Tihanyi Családi Szabadidőpark

Miért csak nyáron lehetne érdekes a Balaton és környéke? Tihanyban a Belső-tó festői környezetében találhatsz rá eme többgenerációs szórakozást ígérő helyszínre. A felnőttek egy hangulatos pincénél élvezhetik a tájjellegű borokat és a házias ételeket a mini golfozás vagy tekézés után, míg a gyermekek a nekik épített játszótéren múlathatják az időt.

Schossberger kastély, Tura

A parányi kis település egy gyönyörű romkastéllyal rendelkezik, ami mára leginkább filmforgatások helyszíneként szolgál. Az impozáns kastély megtekintésekor lehetőség lesz az acsaújlaki kastély megismerésére is.

Túristvándi vízimalom

Az ipartörténelmi műemlék a 18. században épült, és a mai napig működik! A környéken kellemes sétát tehettek, és több további látnivalót is találhattok.

Pálházi Állami Erdei Vasút

A zempléni hegyek szűk völgyében, mesebeli környezetben közlekedik a kisvasút. Az útvonal nevezetességei közé tartozik egy vadászkastély és a Kőkapu sziklába vájt alagútja.

Veresegyházi Medvepark

Közép-Európa egyetlen medveotthonába invitáljuk az állatbarát családokat, ahol a mentett medvék mellett mosómedvéket, ormányos medvéket és rénszarvasokat is láthatnak a látogatók. Sőt, mára 29 szürkefarkas is lakja az állatkertet. Figyelemre méltó madárvilág is megfigyelhető a park területén.

Poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum

A modern, interaktív szemlélettel rendelkező létesítmény több szinten várja a látogatókat egy akár egész napos programra, hiszen a 2. legnagyobb tavunk és környékének élővilágát bemutató kiállítások és az édesvízi akváriumrendszer mellett kilátótoronnyal is rendelkezik.

A sokszínű Őrség

A kulturális és szakrális emlékekben gazdag természeti kincsünkből csupán néhány látnivalót emelnénk most ki:

Szalafő és Őriszentpéter is több látnivalóval büszkélkedik, az első esetén a Pityerszer Skanzen és a Fekete-tó emelendő ki, míg a második településen több templomot és a Téglaégetőt szintén érdemes látni.

Apátistvánfalva a nemzeti park területén helyezkedik el, tanösvénnyel, múzeummal és interaktív kiállítással is csalogat a csodás környezet mellett.

Forrás: szuloklapja.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...