2015.07.24. 17:30:10 10235 236

7 hiba, ami miatt nem elég tiszta és rendes a ház
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell tisztaságmániásnak lenned, de az alapvető tisztaságot és rendet bizonyára Te sem veted meg. Néha azonban elkalandozik az ember, és hagyja maga körül eluralkodni a káoszt (velem ez többnyire nyáron esik meg. :)) Néhány rossz szokás eltörlésével azonban Te is a lakására büszke házi asszony lehetsz.

Rendetlen konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen konyha

1. Nem veszed le a cipőd.

A tisztaságmániások egészen biztos, hogy mielőtt bemennek a lakásba leveszik a cipőjüket. A cipő talpa rengeteg baktériumot és koszt bevinne a lakásba, így sok fáradalomtól kímélik meg magukat azok, akik lehúzzák a cipőt, mielőtt belépnének a házba. A lakásban nem mászkálnak mezítláb sem, mert az nyomot hagy, helyette papucsot húznak, amelynek a talpát rendszeresen letakarítják.

2. Nem ágyazol be.

Ha az ágy rendben van, sokkal rendezettebbnek tűnik az egész szoba, akkor is, ha nincsenek letörölgetve a polcok, vagy egy-két dolog nincs a helyén. Reggelente mindössze egy percet vesz igénybe, sőt, akkor is megigazíthatod az ágyat miközben benne fekszel, felkelés előtt. Így végképp nem vesz igénybe extra időt az egyébként is szűkös reggeleken.

3. Nem törlöd le mindennap a mosdókagylót.

Ha fertőtlenítő kendőt tartasz a mosdó alatt, vagy mindig kéznél van egy tiszta rongy illetve szivacs, akkor rendszeresen le tudod törölni a mosdókagylót, így az soha nem lesz poros vagy gusztustalan. A fogkrém miatt sem kell aggódnod, ha lepottyan a fogkeféről.

4. Nem teszed el a ruháidat!

No, ez az ami nekem nem megy mindennap. Ha fáradt vagyok, hajlamos vagyok a fürdőben hagyni a ruháimat, vagy a szobában a földön és a széken. Azt hiszem minden hálószobában van egy szék, ami hétfőtől péntekig valahogy láthatatlanná válik a ruháktól. Ha Te sem szereted ezt a szokásodat, egy kicsit erőltesd meg magad, hogy a szennyes eljusson a szennyestartóig, a még használható ruhadarabok pedig vissza a szekrénybe.

5. Nem tudod, mikor nyisd ki és mikor csukd be az ajtókat.

Naponta legalább egyszer nyiss ki minden ajtót és ablakot, hogy átszellőzzön a lakás. Ez segít megszabadulni a kellemetlen szagoktól, és jó tesz a páratartalomnak is. Viszont, ha a gyerekek szobáját nem sikerült rendbe rakni, mire a vendégek jönnek, csukd be az ajtót. Egy nagyobb lakásban vagy házban lehetetlenség mindenütt egyformán rendet tartani. Fogadd el ezt, és csukd be azt az ajtót egész nyugodtan. :)

6. Nem fogod be a családot.

Egy tisztaságmániás anyukának sem kell naphosszat takarítani, ha esténként befogja a családot. Ez egyébként egy nagyon klassz szokásnak hangzik. Fürdés előtt mindenki pár percet arra szán, hogy végig menjen a lakáson: felakasztják a kabátokat, elteszik a kutya játékait, a gyerekek szétszórt játékait, a kallódó leveleket és újságokat a helyükre teszik, megigazítják a kanapén a párnákat, felszedik a szemetet és az a bizonyos szennyes is a helyére kerül. Ezt feltétlenül be kell vezetnem nekem is!

7. Nem mosogatsz főzés közben

A tisztaságért rajongó emberek főzni is tisztán szeretnek. Azaz, amíg készül az ebéd vagy a vacsora, elmosogatják az edényeket, letörölgetik a pultot és az asztalt, így miután megették az ételt csak a tányérok maradnak. Nem hagynak káoszt maguk után, mindent előkészítenek, ami kell, és rögtön el is teszik, ha már nincs rá szükség.

Az anyósom például így főz, az édesanyám és én viszont kész káoszbrigád vagyunk hozzá képest. Én általában főzök főzés közben. :) Egyszer majd ellesem, hogyan is kell ezt szépen és tisztán megoldani.

Forrás: goodhousekeeping.com | Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

A magánélet már csak illúzió lehet digitalizált világunkban?

Az emberek többsége érdekelt abban a kérdésben, hogy a magánélet mennyire bizonyulhat sérthetetlennek, illetve milyen mértékben akadályozható meg annak bekövetkezte, hogy mások illetéktelenül hozzáférjenek az online megosztott információkhoz. Legyen szó rendszeres internethasználatról, a közösségi médiabeli aktivitásról, az online vásárlásokról vagy éppen a banki ügyletekről, az adatvédelem megkerülhetetlenül képbe lép.

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.