2018.02.27. 14:59:59 11571 394

7 helyzet, amikor Te sem vagy a munka hőse
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha úgy érzed, hogy a következő napokban inkább hibernálnád magad a meló helyett, hidd el, nem vagy egyedül. A hideg és még 6 nehezítő körülmény, amikor senki sem kifejezetten a munka hőse.

Nehéz ébredés, lustaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nehéz ébredés, lustaság

1. Amikor túl hideg van

Éppen aktuális, és úgy néz ki, hogy egy hétig marad is ez a cidri. Ilyenkor nemcsak dolgozni nincs kedvünk..., hanem szinte semmihez. Legszívesebben téli álmot aludnánk, aztán majd valaki keltsen fel minket tavasszal, amikor 16 fok van... De ne aggódj, nemcsak Te érzed így, hanem mások is. Így, ha úgy tűnik, hogy hivatalos ügyekben vagy egyéb dolgokban toporgás van, az nem véletlen. Hidd el, tavasszal szinte magától megoldódik majd minden.

2. Amikor túl meleg van

Nem véletlenül hívják a nyarat uborkaszezonnak a munka világában sem. Szabadságok, hőségriadók. Bizonyos szempontból pontosan olyan, mint ez a téli szezon: áll minden, csak éppen nem a hideg meg a hóhelyzet, hanem a fullasztó hőség miatt. De nehéz ezt most elképzelni.

3. Amikor kajakóma van

PuffadásPuffadás

Ha hatékonyan akarsz dolgozni, nem érdemes túlenni magad. Egyébként sem tesz jót sem az alakodnak, sem a gyomrodnak, de ha még koncentrálnod is kellene, akkor nem érdemes túl sok ételt elfogyasztani ebédre, mert utána órákon keresztül csak ásítozni fogsz, és a kávé sem fog segíteni. :)

4. Amikor éhes vagy

Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de én nem bírok éhesen sem dolgozni. Egy kis nassolni valóra mindig szükség van, mert ha üres a has, akkor bizony másra sem tudok gondolni.

5. Amikor beteg vagy

Mindegy, hogy nátha, gyomorrontás, influenza vagy ízületi fájdalom gyötör, a lényeg ugyanaz: elvonja a figyelmedet a munkáról, nem tudsz koncentrálni, és csak a bajodra tudsz gondolni. Se hatékonynak, se jó csapatjátékosnak nem neveznéd ilyenkor magad (Senkineszóljonhozzám-arc), de azért ott görnyedsz a munkahelyeden, ahelyett, hogy elmentél volna táppénzre vagy szabira... Tényleg? Miért is nem mentél el? Hidd el, pár napra mindenki nélkülözhető vagy helyettesíthető.

6. Amikor készülsz a szabidra

Na, ilyenkor mindenütt járnak az ember gondolatai csak a munkán nem. Fejben ezerszer megtervezed az útvonaladat és gondolatban már be is pakoltad a bőröndöd... Amikor a megszólít a főnök, csak bambulsz magad elé, mintha már ott sem lenné. De ez egyébként még mindig a jobbik helyzet, az sokkal rosszabb, amikor a nyaralás alatt gondolsz a melóra...

7. Amikor visszajöttél a szabadságról

Még egy kicsit kitart a nyaralós állapot, és nehéz visszazökkenni a munkába. Első nap valószínűleg nagyon nem megy még, hiszen azzal vagy elfoglalva, hogy szétválogasd a fotókat, és kiposztolj néhányat a facebookra, vagy elküld az ismerősöknek. Még szerencse, hogy a főnök sem nyaggat ilyenkor... (Jaj, dehogynem! Ráadásul minden projektedre rákérdez, hogy miért nem haladt... Ja, hogy Te szabin voltál, na, az senkit sem érdekel.) :)

8. Amikor nem aludtad ki magad

Na jó, legyen még egy... Kimerült vagy, nem vitás. Az mindegy, hogy azért mert bulizni voltál, vagy azért mert a párod horkolásától vagy a gyerek miatt nem tudtál rendesen aludni... esetleg már napok óta. Bizony ez rányomja a bélyegét a napi teljesítményre, azért igyekezz pótolni mielőbb az elmaradt alvásokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...