2020.02.12. 15:41:47 9713 297

6 pofonegyszerű házi praktika foltok és rovarok ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd tudni, mi értelme macskagyökeret tartani otthon akkor is, ha nincs macskád? A majonéz hogyan hasznosítható úgy, hogy nem kerül étel közelébe? Voltak bizony olyan háziasszonyok, akik egy csomó olyan dolgot kitaláltak, amiket mi álmunkban sem gondolnánk. Lessük el praktikáikat!

Hangya kockacukorral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangya kockacukorral

Mi a közös a háztartási foltokban és az otthonunkba betörő kis rovarokban? Két dolog is van: 1. Mindegyik nagyon makacs probléma. 2. Mindegyik könnyen eltüntethető.

Természetes megoldások rovarok ellen:

1. Fahéjjal a hangyák ellen!

Kisgyermek vagy kisállat miatt nem szeretnél hagyományos hangyacsapdákat lerakni? Nem is kell! sokan nem tudják, de a fahéjat valamiért nem kedvelik a hangyák. Találd meg, hol jutnak be a lakásba, majd áld útjukat egy kis fahéjjal.

2. Le a csótányokkal!

A csótányokat tartósan úgy tudjuk távol tartani, ha minden felmosás után frissen lepermetezzük az „útvonalukat” macskamentából készült főzettel.

3. Készülj rá a szúnyogokra!

Habár most nincs szezonjuk, nem árt tudni a kis vérszívókról azt, hogy a sötét, különösképp a sötétkék árnyalatokat nem szeretik. Viseljünk tehát a kritikus időszakokban inkább pasztellszíneket. Továbbá a vanília illatú riasztók is hatásosak lehetnek.

Tisztítás nem rendhagyó módon:

1. Hintsd el a sót!

Egy óvatlan vendég kiborított valamit a szőnyegre vagy a terítőre? Esetleg te voltál figyelmetlen? Semmi vész! Boríts rá rögtön egy jó adag sót a foltra, így a nedvesség nagy részét az szívja fel és nem a féltett anyag.

2. Majonéz, mint folteltávolító - bútorról!

Amikor a poharak nehezen eltüntethető fehér lenyomatot hagynak a kilötyögtetett vagy kicsapódott folyadék miatt a fa bútorlapon illetve asztalon, akkor siet segítségünkre a majonéz. Hagyjuk a folton minimum 30 percig, majd töröljük le.

3. Olívaolaj bútorápoló helyett!

Keverjünk egy kevés olívaolajhoz pár csepp citrom illóolajat, amibe egy száraz törlőrongyot kell mártanunk, és mehet is a bútorápolás drága vegyszerek nélkül.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában