2020.02.12. 15:41:47 9757 297

6 pofonegyszerű házi praktika foltok és rovarok ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd tudni, mi értelme macskagyökeret tartani otthon akkor is, ha nincs macskád? A majonéz hogyan hasznosítható úgy, hogy nem kerül étel közelébe? Voltak bizony olyan háziasszonyok, akik egy csomó olyan dolgot kitaláltak, amiket mi álmunkban sem gondolnánk. Lessük el praktikáikat!

Hangya kockacukorral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangya kockacukorral

Mi a közös a háztartási foltokban és az otthonunkba betörő kis rovarokban? Két dolog is van: 1. Mindegyik nagyon makacs probléma. 2. Mindegyik könnyen eltüntethető.

Természetes megoldások rovarok ellen:

1. Fahéjjal a hangyák ellen!

Kisgyermek vagy kisállat miatt nem szeretnél hagyományos hangyacsapdákat lerakni? Nem is kell! sokan nem tudják, de a fahéjat valamiért nem kedvelik a hangyák. Találd meg, hol jutnak be a lakásba, majd áld útjukat egy kis fahéjjal.

2. Le a csótányokkal!

A csótányokat tartósan úgy tudjuk távol tartani, ha minden felmosás után frissen lepermetezzük az „útvonalukat” macskamentából készült főzettel.

3. Készülj rá a szúnyogokra!

Habár most nincs szezonjuk, nem árt tudni a kis vérszívókról azt, hogy a sötét, különösképp a sötétkék árnyalatokat nem szeretik. Viseljünk tehát a kritikus időszakokban inkább pasztellszíneket. Továbbá a vanília illatú riasztók is hatásosak lehetnek.

Tisztítás nem rendhagyó módon:

1. Hintsd el a sót!

Egy óvatlan vendég kiborított valamit a szőnyegre vagy a terítőre? Esetleg te voltál figyelmetlen? Semmi vész! Boríts rá rögtön egy jó adag sót a foltra, így a nedvesség nagy részét az szívja fel és nem a féltett anyag.

2. Majonéz, mint folteltávolító - bútorról!

Amikor a poharak nehezen eltüntethető fehér lenyomatot hagynak a kilötyögtetett vagy kicsapódott folyadék miatt a fa bútorlapon illetve asztalon, akkor siet segítségünkre a majonéz. Hagyjuk a folton minimum 30 percig, majd töröljük le.

3. Olívaolaj bútorápoló helyett!

Keverjünk egy kevés olívaolajhoz pár csepp citrom illóolajat, amibe egy száraz törlőrongyot kell mártanunk, és mehet is a bútorápolás drága vegyszerek nélkül.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.