2020.02.12. 15:41:47 9710 297

6 pofonegyszerű házi praktika foltok és rovarok ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd tudni, mi értelme macskagyökeret tartani otthon akkor is, ha nincs macskád? A majonéz hogyan hasznosítható úgy, hogy nem kerül étel közelébe? Voltak bizony olyan háziasszonyok, akik egy csomó olyan dolgot kitaláltak, amiket mi álmunkban sem gondolnánk. Lessük el praktikáikat!

Hangya kockacukorral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangya kockacukorral

Mi a közös a háztartási foltokban és az otthonunkba betörő kis rovarokban? Két dolog is van: 1. Mindegyik nagyon makacs probléma. 2. Mindegyik könnyen eltüntethető.

Természetes megoldások rovarok ellen:

1. Fahéjjal a hangyák ellen!

Kisgyermek vagy kisállat miatt nem szeretnél hagyományos hangyacsapdákat lerakni? Nem is kell! sokan nem tudják, de a fahéjat valamiért nem kedvelik a hangyák. Találd meg, hol jutnak be a lakásba, majd áld útjukat egy kis fahéjjal.

2. Le a csótányokkal!

A csótányokat tartósan úgy tudjuk távol tartani, ha minden felmosás után frissen lepermetezzük az „útvonalukat” macskamentából készült főzettel.

3. Készülj rá a szúnyogokra!

Habár most nincs szezonjuk, nem árt tudni a kis vérszívókról azt, hogy a sötét, különösképp a sötétkék árnyalatokat nem szeretik. Viseljünk tehát a kritikus időszakokban inkább pasztellszíneket. Továbbá a vanília illatú riasztók is hatásosak lehetnek.

Tisztítás nem rendhagyó módon:

1. Hintsd el a sót!

Egy óvatlan vendég kiborított valamit a szőnyegre vagy a terítőre? Esetleg te voltál figyelmetlen? Semmi vész! Boríts rá rögtön egy jó adag sót a foltra, így a nedvesség nagy részét az szívja fel és nem a féltett anyag.

2. Majonéz, mint folteltávolító - bútorról!

Amikor a poharak nehezen eltüntethető fehér lenyomatot hagynak a kilötyögtetett vagy kicsapódott folyadék miatt a fa bútorlapon illetve asztalon, akkor siet segítségünkre a majonéz. Hagyjuk a folton minimum 30 percig, majd töröljük le.

3. Olívaolaj bútorápoló helyett!

Keverjünk egy kevés olívaolajhoz pár csepp citrom illóolajat, amibe egy száraz törlőrongyot kell mártanunk, és mehet is a bútorápolás drága vegyszerek nélkül.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!