2015.12.14. 12:22:37 11277 211

6 kajamaradék, ami jobb ha nem kerül a lefolyóba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint általában, a mosogató lefolyójának a dugulását is könnyebb megelőzni, mint aztán később megszüntetni, és minden bizonnyal olcsóbb is. Ráadásul a dugulás mindig a lehető legrosszabbkor tetőzik, például a közelgő ünnepek alkalmával. 6 ételféle, ami jobb, ha nem kerül a mosogatóba.

Mosogató zöldségekkel pakolva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogató zöldségekkel pakolva

Zsíros víz, olaj

A zsír vagy olaj, és az abban sült étel után ottmaradt darabkák természetesen nem a mosogatóba valók. A zsíros dolgokat a forróvíz és a mosogatószer remekül oldja, ha kifejezetten kényes a lefolyód, mert egy társasházban élsz, inkább a WC-be kerüljön ez az egyveleg... Megfelelően felhígított és feloldott formában. Aztán mehet a mosogatóba a serpenyő vagy a tepsi.

A rizs vize

A rizst többféleképpen lehet főzni, van olyan módszer, amelyet követően nem marad a rizsen felesleges víz, de van aki szereti bő vízben főzni, majd leszűrni a rizst. Nos, a rizs fajtájától és a vízbőségtől függően különböző keményítő tartalommal rendelkezik majd a víz, amit a mosogatón igyekszel leönteni. Ha sűrű, és fehéres színű semmi esetre se öntsd a mosogatódba, mert dugulást okozhat. Ráadásul nehéz anélkül megúszni a szűrést, hogy rizs darabkák ne kerülnének a mosogatóba...

Inkább szűrd egy edénybe, amit végül a WC-be önthetsz, vagy ha vannak háziállataid, disznóid akkor gyűjtheted a moslékba.

A burgonya és a tészta vize

Ugyanaz igaz rá, mint a rizsre. Ez a víz is keményítőt, illetve lisztet és tésztadarabkákat tartalmaz, ami könnyedén rárakódhat a csöveken található szennyre, míg végül dugulást okoz. A tészta és a burgonya levét fel lehet használni, például leves, főzelék vagy mártás vagy carbonara készítéséhez.

Panírmorzsa, liszt, tojás

Na, ez a kombináció különösen ragacsos, darabos masszává tud összeállni, szóval ne a mosogató legyen az első állomás a maradék panír összetevők eltávolítására, és a kezedet se ide dörzsöld bele. Menjen inkább a szemetesbe, a WC-be vagy a cocáknak. Ezek az élelmiszerek egyesével se kerüljenek a mosogatóba, hiszen apránként lerakódásokat képezhetnek a csöveken.

Kenyér, kifli, zsemlemorzsa

A friss kenyér héja gyakran morzsázik, a kifliről és a zsemléről pedig ne is beszéljünk. Miután a deszkán felszeletelted, illetve ketté vágtad őket, ne a mosogatóba sodord a morzsákat, hanem a szemetesbe. Vizesen ragacsos kis darabkákká állnak össze, és tovább építik a duguláshoz vezető akadályt a csövekben.

Bármilyen ételmaradék

Az edényeidet öblítsd ki maradéktalanul, mielőtt a mosogatóba kerülnének. Ne legyenek vastagon zsírosak, és főleg ne legyen bennük ételmaradék. Természetesen egy mosogatóba helyezett szűrő segíthet, de az sem csodatevő, és rendszeresen üríteni kell.

További tippek dugulás és szagos lefolyó ellen

Űzd el a bűzt – Tippek szagos lefolyó ellen

Duguláselhárítás otthon – Tippek, amiket kipróbálhatsz

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.