2015.12.14. 12:22:37 11450 211

6 kajamaradék, ami jobb ha nem kerül a lefolyóba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint általában, a mosogató lefolyójának a dugulását is könnyebb megelőzni, mint aztán később megszüntetni, és minden bizonnyal olcsóbb is. Ráadásul a dugulás mindig a lehető legrosszabbkor tetőzik, például a közelgő ünnepek alkalmával. 6 ételféle, ami jobb, ha nem kerül a mosogatóba.

Mosogató zöldségekkel pakolva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogató zöldségekkel pakolva

Zsíros víz, olaj

A zsír vagy olaj, és az abban sült étel után ottmaradt darabkák természetesen nem a mosogatóba valók. A zsíros dolgokat a forróvíz és a mosogatószer remekül oldja, ha kifejezetten kényes a lefolyód, mert egy társasházban élsz, inkább a WC-be kerüljön ez az egyveleg... Megfelelően felhígított és feloldott formában. Aztán mehet a mosogatóba a serpenyő vagy a tepsi.

A rizs vize

A rizst többféleképpen lehet főzni, van olyan módszer, amelyet követően nem marad a rizsen felesleges víz, de van aki szereti bő vízben főzni, majd leszűrni a rizst. Nos, a rizs fajtájától és a vízbőségtől függően különböző keményítő tartalommal rendelkezik majd a víz, amit a mosogatón igyekszel leönteni. Ha sűrű, és fehéres színű semmi esetre se öntsd a mosogatódba, mert dugulást okozhat. Ráadásul nehéz anélkül megúszni a szűrést, hogy rizs darabkák ne kerülnének a mosogatóba...

Inkább szűrd egy edénybe, amit végül a WC-be önthetsz, vagy ha vannak háziállataid, disznóid akkor gyűjtheted a moslékba.

A burgonya és a tészta vize

Ugyanaz igaz rá, mint a rizsre. Ez a víz is keményítőt, illetve lisztet és tésztadarabkákat tartalmaz, ami könnyedén rárakódhat a csöveken található szennyre, míg végül dugulást okoz. A tészta és a burgonya levét fel lehet használni, például leves, főzelék vagy mártás vagy carbonara készítéséhez.

Panírmorzsa, liszt, tojás

Na, ez a kombináció különösen ragacsos, darabos masszává tud összeállni, szóval ne a mosogató legyen az első állomás a maradék panír összetevők eltávolítására, és a kezedet se ide dörzsöld bele. Menjen inkább a szemetesbe, a WC-be vagy a cocáknak. Ezek az élelmiszerek egyesével se kerüljenek a mosogatóba, hiszen apránként lerakódásokat képezhetnek a csöveken.

Kenyér, kifli, zsemlemorzsa

A friss kenyér héja gyakran morzsázik, a kifliről és a zsemléről pedig ne is beszéljünk. Miután a deszkán felszeletelted, illetve ketté vágtad őket, ne a mosogatóba sodord a morzsákat, hanem a szemetesbe. Vizesen ragacsos kis darabkákká állnak össze, és tovább építik a duguláshoz vezető akadályt a csövekben.

Bármilyen ételmaradék

Az edényeidet öblítsd ki maradéktalanul, mielőtt a mosogatóba kerülnének. Ne legyenek vastagon zsírosak, és főleg ne legyen bennük ételmaradék. Természetesen egy mosogatóba helyezett szűrő segíthet, de az sem csodatevő, és rendszeresen üríteni kell.

További tippek dugulás és szagos lefolyó ellen

Űzd el a bűzt – Tippek szagos lefolyó ellen

Duguláselhárítás otthon – Tippek, amiket kipróbálhatsz

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!