2020.01.24. 15:32:03 10960 355

6 filléres praktika, ami megkönnyíti életedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fűszernövények a vázában. Hogy micsoda? Mit keres a borotva egy pohár olajban? Meghökkentő, illetve „Miért nem jutott ez az eszembe!” típusú ötletelések következnek az egy picivel gazdaságosabb és praktikusabb mindennapjainkhoz.

Rozmaring - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rozmaring

Háztartási és szépségápolási tippekből lehet, hogy tele már a padlás, azonban még mindig lehet új számunkra is a nap alatt: kiadást csökkentő vagy időt megspóroló tippeket mindig érdemes elsajátítanunk.

Fürdőszobai praktikák

1. Hosszabb életű borotva

Amennyiben borotvánk éle könnyen tompul, és azt a fürdőszobában nem páramentes helyen tároljuk, akkor erősen gyanítható, hogy a szemmel még nem látható rozsda lesz a bűnös ebben. Amennyiben a borotvánk fejét egy kis pohár olajba merítjük két használat között, két legyet is üthetünk egy csapásra: a rozsdamentes penge mellett az olaj hidratáló hatású bőrünknek.

2. Drága borotvahab helyett

A borotválkozást segítő borsos árú gélek, krémek és habok helyett próbáljuk ki a szőrtelenítést hajkondicionálóval! Ha speciális terméket kell használnunk a hajunkra, akkor a borotválkozáshoz vásárolhatunk külön a legolcsóbb márkából egyet. A balzsam lágyítja a szőrt, és védőréteget képez a penge és a bőr között.

3. DIY arcradír

Egyszerű, de mégis fényűzőnek ható bőrradírt készíthetünk olívaolaj és barnacukor vegyítésével. Akkor jó a keverékünk, ha állaga paszta szerű. A luxus érzet eléréséhez pedig elegendő bele 1-1 csepp a kedvenc illatú illóolajunkból! Arcbőrünk óvatos átdörzsölése után élvezhetjük az üde és hidratált érzést.

Konyhai praktikák

1. Friss illatú mosogatószivacs

A még el nem használódott szivacs is áraszthat kellemetlen szagot. Kidobása helyett próbáljuk meg a következőt: Nedvesítsük meg vízzel vagy ecettel a szivacsot, és mikrohullámú sütőben 1 percen keresztül melegítsük magas teljesítményen, hogy a baktériumok elpusztulhassanak. A kicsapódó szennyeződéseket végezetül itassuk le egy papírtörlővel.

2. Gazdaságos főzőpermet

A kevésbé pénztárcabarát főző spray egyszer kerüljön csak a bevásárlókosárba. Inkább vásároljunk egy nagyobb kiszerelésűt a növényi olajból, amiből újra lehet tölteni a kifogyott szórópalackot.

3. Hosszabb ideig friss „növények”

Tegyük a fűszernövényeket egy vázába/pohárba, természetesen gyökerestül. ezután egy zacskóval kell lazán lefedni, és mehetnek is a hűtőbe. ezzel a trükkel megháromszorozhatjuk életüket. A citrom és a lime akkor marad akár 5x hosszabb ideig is friss, ha egy kis tál vízben tárolódnak a hűtőben. A vizet hetente cserélgetni szükséges.

Forrás: quickanddirtytips.com/house-home/diy/17-hacks-to-make-life-easier

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában