2019.06.19. 08:28:04 8640 265

6+1 praktikus otthoni segítő a műanyagmentesebb otthonért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kerülöd a műanyag szatyrok használatát és (hálós) vászonzsákocskákba pakolsz? Köszönjük a Föld bolygó nevében! Most arra buzdítunk, hogy lépj szintet és száműzz még pár, gyakran használatos műanyag tárgyat az életedből.

Műanyag szatyor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag szatyor

A káros vegyi anyagok környezetkárosító hatása nem merül ki az óceáni élővilág pusztulásában, mindennapi életünkbe is beszivárog. Éppen ezért lenne célszerűbb egy környezetbarátabb életmód kialakítása és elfogadása mindenki számára.

Nézzük meg, mi az, ami könnyen lecserélhető:

  1. A műanyag és egyéb mesterséges szivacsok, dörzsik és kefék helyett használhatók a növényi szivacsok és a cserélhető fejes, fanyelű kefék.
  2. Alufólia és folpack nélkül is lehet élni, hiszen létezik egy csodálatos alternatíva! A természetes méhviaszt felhasználó csomagolás szendvicsek, zöldségek és gyümölcsök légmentes tárolására is alkalmas.
  3. Fagyasztótasakok likvidálásához nyújt segítséget a BPA-mentes szilikon tasak. Légmentesen záródik, többször felhasználható - hiszen elmosható, mindemellett nemcsak a fagyasztóban, de mikrohullámú sütőben is használható!
  4. Műanyag tárolódoboz helyett tegyük a friss zöldségeket újrafelhasználható szerves pamut anyagból álló tárolózsákokba (pl. vejibag). Használatuk egyszerű: nedvesítsük meg a zsákot a kellő páratartalom érdekében, helyezzük bele a zöldséget, és így tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ropogós és friss maradjon.
  5. A gyerekek körében nagy kedvenc műanyag szívószálak is kivédhetők elmosható, ezáltal sokszor használható bambusz, vagy még tartósabb rozsdamentes acél szívószálak beszerzésével.
  6. Ha figyelsz a fogorvosi ajánlásokra, akkor évente minimum 4 db fogkefével szennyezed a környezetedet. A műanyag nyél helyett egyes gyártók bambuszt használnak, ezáltal teszik környezetkímélőbbé ezt a fogápolási terméket.

+1. Vízszűrő rendszer

A vízszűrő rendszer felszerelésével műanyag palackok egész hada kerülhető el, ráadásul biztosan egészséges vizet fogyaszthatsz, mivel a vezetékes vízben található toxinokat is kiszűri a berendezés.

Forrás: hunker.com/13718856/9-easy-ways-to-cut-down-on-plastic-use-in-your-home

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?