2015.03.02. 17:45:33 9919 152

6+1 házi praktika, amit egy anya átadhat a lányának
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy anya házi praktikái mindig jól jönnek, és vannak olyan tippek, trükkök, amit minden lánynak tudnia kell. Ezekből gyűjtöttünk össze párat, amit tetszés szerint kiegészíthetsz a saját túlélő házi praktika csomagoddal. Sőt mi több, bátorítanánk, hogy oszd meg velünk őket a Facebook oldalunkon!

Anya-lánya takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya-lánya takarítás

1. Mindig legyen otthon ecet!

Vízkő, dugulás elhárítás, sütőtakarítás, mikrotakarítás, folt eltávolítás – nincs olyan, amit az ecet (és esetleg egy kis szódabikarbóna kombinációja) meg ne oldana. Éppen ezért mindig legyen otthon legalább egy liter 20%-os ecet, hogy azonnal orvosolhasd a háztartásban felmerülő piszkos ügyeket.

2. A szennyes ruhát gondosan kezeld!

A melltartókat ne hagyd a szennyes alján, mert eldeformálódhatnak, és csak mosózsákban tedd a mosógépbe, így elkerülheted, hogy a fémmerevítő a dobba akadjon!

Ne sajnáld azt a pár percet, amit a zsebek ellenőrzésével kell tölteni, sokkal rosszabb, ha papírzsepi darabokat kell leszedni a ruháidról. Ha mégis így járnál, használj egy ragasztócsíkot a sötét ruhákhoz, és az istenért, ne a szobaközepén rázd majd ki őket! :)

A kardigánokat és a gyapjú pulcsikat, ruhákat ne függesztve, hanem fektetve szárítsd. Csavard bele egy törölközőbe, mielőtt kiterítenéd, így még kisebb lesz a súlya.

A ruhákat gondosan válogasd szét szín és mosási hőfok alapján. A kényes ruhákat külön kezeld!

3. A fogkrém nemcsak a fogszuvasodás ellen jó!

Egy fogkefe és egy teljesen fehér színű fogkrém – a nyerő kombináció, ha nehezen elérhető helyeket kell takarítanod, vagy kisebb foltokat kell eltávolítanod. A fürdőszobában és a konyhában jól jön a fugákhoz is.

4. Nyújtsd az időt két nagy takarítás között!

A nagytakarítások ismérve, hogy a függönyt is le kell venni, az ablakot is meg kell pucolni, a fürdőszoba csempét is vízkőteleníteni kell. :) Ha ki akarod tolni a nagytakarítás időpontját, tartsd a tisztaságot!

Ha ujjlenyomat van az ablakon töröld le, néha spricceld át ecetes vízzel a csempét, hagyd hatni, majd öblítsd le, a függönyt pedig porszívózd. Húzz egy zoknit a fejre, és állítsd gyenge fokozatra, így nem fogja bekapni az anyagot. Ha valami lecseppen, azonnal töröld fel, az odaszáradt ételmaradékokkal többet kell küzdeni.

5. Legyen mindig friss illat!

A friss illatú lakás, tiszta lakás! Rejts el levendulás tasakokat a lakás több részén, és használj levendulás aromacseppeket. Más illatra vágysz? Szerezz be citromfüvet vagy más illóolajat, és használd őket rendszeresen. Legyen a lakásodnak természetes illata és ne szaga. A mesterséges illatosítókat viszont felejtsd el, drágák és gyakorlatilag vegyszereket lélegzel be.

+1. Takaríts kevesebbet és legyen több időd a családodra!

Hogyan valósítsd ezt meg? Az örök kérdésre itt találod a választ.

Otthon és háztartás rovatunkban további életmentő házi praktikákat találhatsz! Mint például:

Oszd meg velünk, hogy te milyen házi praktikákat adtál át vagy adnál át a lányodnak!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...