2021.04.04. 08:24:27 11062 270

5 tavaszi virágoskert, ami most is látogatható
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan tombol még a vírus, de megfelelő óvintézkedések mellett érdemes egy kicsit lazítani, és kimozdulni. Az egészségünk számára a fizikai erőnlét megőrzése, és a sok mozgás elengedhetetlen. Aki nem szívesen ül a négy fal között, annak sok szeretettel ajánlunk olyan tavaszi séta ötleteket, ahol a természet ébredése szemmel látható, érezhető és nyomon követhető. Mi is lehet lélekemelőbb a virágos és friss illatos, üdezölden tündöklő kertnél?

Arborétum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arborétum

A járványügyi helyzet nem kíméli az arborétumok és a botanikus kertek nagy részét sem. Nem árt tudni azonban, hogy ezek közül néhány – az előírások betartása mellett- a korlátozások idején is nyitva tart és látogatható.

Füvészkert Budapesten

Tavasszal különösen szép ez a hely, a japán cseresznyefa virágzása idején. Aki szeretné ezt az élményt idén is élvezni, látogasson ki az ELTE Botanikus Kertjébe. A pálmaház, valamint a teljes kert, növények és virágok sokszínűségével kápráztatja el a látogatókat. Itt biztos, hogy nyugalomra talál, és elfelejtheti a világ gondjait néhány órára séta közben. Érdemes körülnézni, mert a növényeket örökbe is lehet fogadni. Ha valamelyik "megszólít" bennünket, akkor nem szükséges hazavinnünk a kis kedvencet. Gondoskodhatunk róla távolról is adományokkal, és nyomon követhetjük a fejlődését. Gyerekekkel még hasznosabb lehet ez a kerti séta, hiszen most nem tudják az iskolában tanult növényvilágot megfelelően tanulmányozni. Rendhagyó "családi biológia óránkat" megtarthatjuk ebben a csodás környezetben.

Gödi Huzella kert

A kert előzetes bejelentkezéssel látogatható hétköznap 9 és 17 óra között. Itt minden megtalálható, ami a megfáradt városlakó számára a vidéki felüdülést és kikapcsolódást jelenti. Nem is kell messzire autóznunk az élményért, hiszen Göd itt van a szomszédban, egy karnyújtásnyira a fővárostól. A város évszázadok alatt számos művésznek és tudósnak biztosította a pihenést, közkedvelt nyaralóhely volt. 1890-től a módosabb budapesti polgárok építették meg itt a nyaralóikat, villáikat, gyönyörű angolpark arborétumaikon. A terület 1951-ben került a budapesti ELTE tulajdonába, kutatási célokra. 1959-ben épült fel itt az MTA Duna-kutató állomás, ami folyamatosan működik. A Huzella Kert természetvédelmi és öko-turisztikai állomás. A Duna mentén elterülő terület főként örökzöldeket tartalmazó liget. Gazdag madár- és rovarvilággal rendelkezik. Itt tekinthető meg a Huzella család síremléke is, amely 2005 óta része a nemzeti sírkertnek.

Szarvasi Arborétum – Pepi-kert

A Szarvasi Arborétum nyitvatartása zavartalan. A kert látogatható, az Üvegház és Pepi manó varázskunyhója kivételével. A Szarvasi Arborétum az ország egyik legnagyobb arborétuma. Pepi-kert néven is ismert. Az arborétumban különleges kaktuszok, mintegy 1600 cserje- és fafaj vár, köztük egy hegyi mamutfenyő, amely közel 140 éves, törzsátmérője pedig 176 cm. Az interaktív kiállítás bemutatja a Bolza család és arborétum történetét, emellett teknősök is élnek itt. A kertben található eszközöket a munkatársak az előírásoknak megfelelően fertőtlenítik. A bejáratnál a maszk használata kötelező, a kerti séta alatt a 1,5-2 méter távolságot be kell tartani, de a maszk viselése itt már egyéni döntés.

Kámoni arborétum, Szombathely

A kert 9-16 óra között látogatható minden nap. A 25 hektáros, fás gyűjteményes kertben 5 km-nyi kavicsos sétaúton lehet megtekinteni a számos különleges növényfajt. A kert a látogatókat tavasztól őszig várja. Kora tavasszal több hektárnyi virágszőnyeg borítja, míg később a több százféle magnólia, rhododendron, bazsarózsa és hortenzia gyűjtemény varázsolja el az itt kirándulókat.

Zirci arborétum

A Zirci Arborétum Zirc központjában fekszik, a középkori apátság kertjében. Ez hazánk legmagasabban fekvő növénygyűjteményes kertje. Az arborétumban őshonos fákat és cserjéket is találunk a betelepített fajok mellett. A kert színfoltja azonban egyértelműen a liliomfák sokasága. Séta közben felfedezhetjük a rovar- és madárvilágot, és akár mókusokkal is találkozhatunk. Később pedig megpihenhetünk a kerti filagóriánál. Szombaton és vasárnap 9 – 16 óra között látogatható. Belépés kizárólag az apátsági udvar felől lehetséges.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...