2022.12.01. 09:35:00 6376 259

5 párás helyen is megélő szobanövény, ami feldobhatja a konyhát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint már tudjuk, a megfelelő szobanövények segíthetnek megtisztítani otthonunk levegőjét. Fontos azonban szem előtt tartani, a különböző növények növény fény-, páratartalom- és hőmérsékleti igényeit. Ismerjük ki a konyhánk nyújtotta egyedi feltételeket, és válasszunk oda aszerint!

Növények a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Növények a konyhában

Most kimondottan a lakásdekorációs céllal tartott szobanövényekről lesz szó, a beltérben is termeszthető gyógy- és fűszernövények más céllal tartózkodnak a helyiségben. Ugyanez érvényes a csíráinkra is. A finom ízű zöldek nem mindig elegek a konyha hangulatának feldobásához, de egy-egy cseréppel az alábbi növények közül már felvirágoztathatják a helyiséget. Amerikai nappalis konyhás otthonok a nyílt terek miatt most előnyben!

Afrikai/fokföldi ibolya - Saintpaulia ionantha

Ez a gyönyörű színekben pompázó virágos növény az egyik gyerekkori nagy kedvencem, még szerencse, hogy nagyon jól érezheti magát a konyhákban is, hiszen jól bírja a magasabb hőmérsékletű levegőt, viszont arra mindig figyeljünk oda, hogy a földjét mindig enyhén vizesen kell tartanunk. Napfényes ablakban remekül érzi magát.

Kávécserje - Coffea arabica

Aki a hagyományos növényeknél egzotikusabbat keres, választhat ananászt vagy egy mutatós kávénövényt is. Ez utóbbi egyre kedveltebb lett a dísznövények között hazánkban is, köszönhetően annak, hogy zöld levelei is szemet gyönyörködtetők, de megfelelő körülmények között tartva fehér virágokat bont. Félárnyékos és meleg helyre tegyük!

Szobai futóka - Epipremnum aureum

A változó páratartalommal is jól elbíró növény sárgászöld levelei csodás színt hoznak a konyhánkba. Ez a növény beéri kevés fénnyel és vízzel, de azért próbáljunk meg minél kevesebbet visszaélni a növény tűrőképességével. A kezdő növénytartók számára is ajánlott futóka kókuszrost karóra futtatva ugyancsak nagyon dekoratív eleme lehet a konyhának.

Szobaborostyán - Hedera canariensis

A borostyán levelei kimondottan hasznos segítőtársaink, amikor a helyiségek levegőjének megtisztításáról van szó. A kevésbé napfényes helyeken is képes szépen fejlődni, párás helyeken is gyorsan terjeszkedik. Jó, ha előre eltervezzük, hogy a borostyán indáit majd merre vezetjük tovább. Konyhába inkább a mintás levelű fajtáját válasszuk!

Zöldike, csokrosinda, póknövény - Chlorophytum comosum

A csíkos, lelógó levelek nagyszerűen szagtalanítják a konyhai levegőt, és nagyon dekoratívak is. A hőmérséklet és a pára szempontjából igénytelen növény ráadásul nem túl víz igényes. Egy fontos betartandónk azért van az egyik legkönnyebben életben tartható és szaporítható szobanövény kapcsán, mégpedig az, hogy közvetlen napfénytől védve helyezzük el.

Forrás: www.viragbarat.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában