2016.05.26. 15:51:36 10823 348

5 módszer, hogy ne legyen a gyümölcs a muslicák eledele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több szezonális gyümölcs kapható a zöldséges standokon, amitől bizonyára neked is repes a szíved, míg nem a konyhapulton megjelennek az idegesítő kis rovarok, a muslicák... A probléma nem egyedi, de nem kell, hogy beletörődj, hiszen számos házi praktika közül választhatsz, hogy elvezesd a molyokat a gyümölcstől.

Muslicák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muslicák

Először is a túl érett, sérült gyümölcsöktől minél előbb szabadulj meg, majd utána próbáld ki a következő technikák valamelyikét.

1. Szűretlen almaecet

Kb. 800 forinttól kapható a szűretlen almaecet, amelynek illatára még az érett gyümölcsnél is jobban gerjednek a kis muslicák. A házi praktika a következő: egy szűretlen ecetes üveg kupakját lecsavarod, rágumizol egy kis folpackot a szájára, amit kilyuggatsz. A muslicák az ecet szagát imádják, és belemennek a csapdába, kijönni viszont nem tudnak. Nem kell, hogy az ecetes üveg tele legyen, már egy kis mennyiséggel is működik.

2. Ecet+mosogatószer

Egy tálba önts ecetet, amit keverj össze mosogatószerrel, és hagyd elöl lefedetlenül. Ebben az egyvelegben elsüllyednek és megfulladnak a muslicák.

3. Tölcsér+ ecet + gyümölcs

Egy befőttes üvegben helyezz el egy érett gyümölcsöt és egy kis ecetet. Csinálj zsírpapírból egy tölcsért, és a szűkebb végével lefelé helyezd el a befőttes üvegben. A muslicák betalálnak a gyümölcshöz, de ki már nem tudnak jönni.

3. Vörösbor

Egy nyitott üveg bor odavonzza a muslicákat, az üveg szűk nyaka pedig megnehezíti a kijutásukat. Ebbe is tegyél pár csepp mosogatószert, így elsüllyednek és megfulladnak a borban.

5. Tej+cukor+bors

Érdekes kombináció, de működhet. Egy-két deciliter tejet, 2-3 evőkanál cukorral és egy kiskanál borssal forraljunk 10 percig, majd töltsd egy sekély tálba. A muslicák gyorsan odatalálnak és meg is fulladnak a folyadékban.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...