2016.05.26. 15:51:36 10857 348

5 módszer, hogy ne legyen a gyümölcs a muslicák eledele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több szezonális gyümölcs kapható a zöldséges standokon, amitől bizonyára neked is repes a szíved, míg nem a konyhapulton megjelennek az idegesítő kis rovarok, a muslicák... A probléma nem egyedi, de nem kell, hogy beletörődj, hiszen számos házi praktika közül választhatsz, hogy elvezesd a molyokat a gyümölcstől.

Muslicák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muslicák

Először is a túl érett, sérült gyümölcsöktől minél előbb szabadulj meg, majd utána próbáld ki a következő technikák valamelyikét.

1. Szűretlen almaecet

Kb. 800 forinttól kapható a szűretlen almaecet, amelynek illatára még az érett gyümölcsnél is jobban gerjednek a kis muslicák. A házi praktika a következő: egy szűretlen ecetes üveg kupakját lecsavarod, rágumizol egy kis folpackot a szájára, amit kilyuggatsz. A muslicák az ecet szagát imádják, és belemennek a csapdába, kijönni viszont nem tudnak. Nem kell, hogy az ecetes üveg tele legyen, már egy kis mennyiséggel is működik.

2. Ecet+mosogatószer

Egy tálba önts ecetet, amit keverj össze mosogatószerrel, és hagyd elöl lefedetlenül. Ebben az egyvelegben elsüllyednek és megfulladnak a muslicák.

3. Tölcsér+ ecet + gyümölcs

Egy befőttes üvegben helyezz el egy érett gyümölcsöt és egy kis ecetet. Csinálj zsírpapírból egy tölcsért, és a szűkebb végével lefelé helyezd el a befőttes üvegben. A muslicák betalálnak a gyümölcshöz, de ki már nem tudnak jönni.

3. Vörösbor

Egy nyitott üveg bor odavonzza a muslicákat, az üveg szűk nyaka pedig megnehezíti a kijutásukat. Ebbe is tegyél pár csepp mosogatószert, így elsüllyednek és megfulladnak a borban.

5. Tej+cukor+bors

Érdekes kombináció, de működhet. Egy-két deciliter tejet, 2-3 evőkanál cukorral és egy kiskanál borssal forraljunk 10 percig, majd töltsd egy sekély tálba. A muslicák gyorsan odatalálnak és meg is fulladnak a folyadékban.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Habkönnyű tojáslikőrös süti – Nyáresti beszélgetések tökéletes kiegészítője lesz!

Édességre vágysz, de nem akarsz túl sok időt a konyhában bíbelődni? Legyen gyorsan elkészíthető, de a kiadós is? Fel van adva a lecke, de megkíséreljük a lehetetlent, és adunk neked egy szívet melengető, gyorsan elkészíthető, mégis laktató sütit. Csődítsd össze a családot, barátokat, mert pikk és pakk, kész is lesz!