2016.05.26. 15:51:36 10728 348

5 módszer, hogy ne legyen a gyümölcs a muslicák eledele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több szezonális gyümölcs kapható a zöldséges standokon, amitől bizonyára neked is repes a szíved, míg nem a konyhapulton megjelennek az idegesítő kis rovarok, a muslicák... A probléma nem egyedi, de nem kell, hogy beletörődj, hiszen számos házi praktika közül választhatsz, hogy elvezesd a molyokat a gyümölcstől.

Muslicák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muslicák

Először is a túl érett, sérült gyümölcsöktől minél előbb szabadulj meg, majd utána próbáld ki a következő technikák valamelyikét.

1. Szűretlen almaecet

Kb. 800 forinttól kapható a szűretlen almaecet, amelynek illatára még az érett gyümölcsnél is jobban gerjednek a kis muslicák. A házi praktika a következő: egy szűretlen ecetes üveg kupakját lecsavarod, rágumizol egy kis folpackot a szájára, amit kilyuggatsz. A muslicák az ecet szagát imádják, és belemennek a csapdába, kijönni viszont nem tudnak. Nem kell, hogy az ecetes üveg tele legyen, már egy kis mennyiséggel is működik.

2. Ecet+mosogatószer

Egy tálba önts ecetet, amit keverj össze mosogatószerrel, és hagyd elöl lefedetlenül. Ebben az egyvelegben elsüllyednek és megfulladnak a muslicák.

3. Tölcsér+ ecet + gyümölcs

Egy befőttes üvegben helyezz el egy érett gyümölcsöt és egy kis ecetet. Csinálj zsírpapírból egy tölcsért, és a szűkebb végével lefelé helyezd el a befőttes üvegben. A muslicák betalálnak a gyümölcshöz, de ki már nem tudnak jönni.

3. Vörösbor

Egy nyitott üveg bor odavonzza a muslicákat, az üveg szűk nyaka pedig megnehezíti a kijutásukat. Ebbe is tegyél pár csepp mosogatószert, így elsüllyednek és megfulladnak a borban.

5. Tej+cukor+bors

Érdekes kombináció, de működhet. Egy-két deciliter tejet, 2-3 evőkanál cukorral és egy kiskanál borssal forraljunk 10 percig, majd töltsd egy sekély tálba. A muslicák gyorsan odatalálnak és meg is fulladnak a folyadékban.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.