2018.05.04. 16:26:50 11020 308

5 hiba, ami miatt túl elfoglalt vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szabadidőt nagyon nehéz megfizetni vagy akár beárazni. Dolgozhatsz egyre többet és kereshetsz ezzel még több és még több pénzt, de ha mindez ténylegesen a szabadidőd rovására megy, akkor nehéz megmondani, hogy megéri-e. Persze nem kell, hogy így legyen, az időbeosztásodon könnyen változtathatsz!

Időbeosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időbeosztás

Ehhez azonban egyre tudatosabbá kell válnod, ami nagyon nehéz. Főként, ha eddig megszokásból vagy teljesen ad hoc, mindenféle rendszer nélkül végezted a feladataidat. Megéri azonban jól gazdálkodni az idővel, mert ez hosszú távon az életminőséged javulásához vezethet! Sikeresebb lehetsz a munkában és otthon is.

Íme, néhány hiba, amit a legtöbb ember elkövet, ha időbeosztásról van szó!

1.Nincs rendszer, nincs feladatlista

A legtöbben eljutnak odáig, hogy felfirkantják egy cetlire vagy a mobiltelefonjukba az aznapi teendőket - bár valaki még eddig sem jut el. Lehet, hogy nem is mindenkinek van erre szüksége... Azonban, ha te rendszeresen vagy megcsúszva dolgokkal, elfelejted a határidőket vagy befizetni valamelyik számlát, akkor egyértelmű, hogy szükséged lenne rá! Ne csak leírd a feladatokat, hanem priorizáld is őket, például számokkal. Kell egy jól működő rendszer, ami neked segít abban, hogy időben elvégezd a fontos feladatokat...

2. Mi a célod?

Fél év múlva esküvő? 2 év múlva szeretnél lakást vásárolni? Be kell rendezni a nappalit? Szeretnél elmenni nyaralni? A munkahelyi ranglétrán eggyel feljebb szeretnél lépni a következő egy évben? Határozd meg a rövid és a hosszú távú céljaidat is! Ez nagyon fontos ahhoz, hogy jól tudj gazdálkodni az időddel.

Bármi is a te elképzelésed, az egyedi célod a tevékenységeidet aszerint kell priorizálnod. Arra fordíts először időt, ami a célokhoz szükséges. Ha valami semmilyen mértékben nem járul hozzá a cél megvalósításához és nem is létszükséglet, akkor ne pocsékold rá a drága időt!

3. Túlvállalod magad...

Hidd el, nem te vagy az egyetlen, aki el tud végezni egy feladatot. Legyen szó háztartásról vagy munkáról... Nyugodtan átengedheted a terepet a kevésbé tapasztaltabb kollégáknak is, kioszthatsz részfeladatokat otthon. Nem kell arra törekedned, hogy folyamatosan leterhelt legyél, nem csak akkor fogják értékelni a munkádat. Ha mindent Te akarsz megcsinálni, de nem lesz rá időd, attól csak stresszes leszel, és el fogsz veszni a részletekben.

Egy fontos dolgot meg kell tanulnod: NEMET MONDANI!

4. Nincs szünet?

Nem csak a hibalehetőség nő meg, ha nem pihensz eleget, hanem valószínűleg a végén egyre hosszabb és hosszabb időt vesz igénybe egy-egy feladat elvégzése. A pihenés tehát nem elfecsérelt idő, hanem nagyon is hasznos, hiszen ilyenkor vezetheted le a feszültséget és ilyenkor töltődhetsz fel energiával. Ne a szabadságot, az ebédszünetet vagy a pihenőidőt hagyd ki, inkább törekedj arra, hogy ezt minőségi kikapcsolódással töltsd, valami olyasmivel, ami tényleg feltölt és energiát ad. :)

5. Megszakítások

A tervezett szünet tehát még jót is tesz a munkavégzésünknek, azonban, amikor megszakítanak minket egy folyamatban az ront a hatékonyságunkon. Ne szenteljünk tehát figyelmet az 5 percenként beérkező e-maileknek, illetve a csevegő kollégáknak vagy a csörgő telefonnak, ha éppen “benne vagyunk” egy feladatban, mert ez csak kizökkent minket, és megnöveli a feladatra fordított idő hosszát.

Forrás: shdgroup.hu/blog/a_tiz_leggyakoribb_idogazdalkodasi_hiba.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...