2015.10.02. 15:00:00 9080 227

5 étel, ami kifejezetten jól csúszik sörrel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Octoberfest utózöngéjeként összegyűjtöttünk néhány tipikus, többnyire kolbászos ételt, ami igazán jól esik egy jó pofa sörrel. Egészségetekre!

Sajtos perec | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajtos perec | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Házi perec

Egy finom és könnyen elkészíthető sörkorcsolyát szeretnél? Próbáld ki ez a házi perec receptet>>

Hot-dog savanyú káposztával

A savanyú káposztát egy kis barna sörrel és cukorral ízesítve főzzük kb. 5 percig. Sózzuk és borsozzuk. A kolbászokat (grill vagy más) egy kis barna sörben (2 dl) és 2 evőkanál cukorban főzzük pár percig, majd süssük meg grillen. A keletkező sörös szószt tartsuk meg. Helyezzük el a kolbászokat kifliben, tegyünk rá a savanyú káposztából, majd locsoljuk meg a szósszal.

Kolbász karamellizált lilahagymával és tésztával

Kedvenc sült kolbászod mellé, nagyszerű köretet ajánlunk: pirítsd meg az apróra vágott lilahagymát egy kis vajon. Amikor már aranybarna loccsants rá egy kis balzsamecetet, sózd és borsozd ízlés szerint. Főzz egy adag spagetti tésztát, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd. Majd jöhet mellé a sült kolbász!

Kolbász saslik

Végy bármilyen főzőkolbász, fehér kolbászt, sült kolbászt vagy virslit, lilahagymát, kenyeret és kaliforniai paprikát, vágd falatnyi darabokra, fűzd fel egy pálcikára és süsd meg a grillen.

A jó öreg wiener schnitzel

Avagy rántott hús. Ezt talán bemutatnunk sem kell, hiszen a vasárnapi ebédek visszatérő vendége, csirkéből, pulykából és sertésből is finom, bár megoszlanak a vélemények, hogy a sertés melyik részéből a legfinomabb. Mi azért maradnánk a karajnál!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.