2015.05.21. 12:40:39 8538 249

5 életszerű rendszerező tipp, amire szükséged van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszerezés. Tudod, az a frusztráló dolog, aminek havonta, két havonta neki látsz, és elhatározod, hogy mostantól követni fogod a saját szisztémád. Mindennap. Következetesen. Majd eltelik 3 nap, és mindennek vége.

Rendszerezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés

Nem számít, hogy reggel munkába kell rohanni, akkor is a helyére teszed vissza a szekrényből kitúrt felsőket. Kit érdekel, hogy kapkodva kell főzni, a fűszereknek is pontosan ugyanoda kell visszakerülni, ahonnan elvetted őket. A családot is finoman "terrorizálod", ha nem oda kerülnek a dolgok, ahol azoknak szerinted lenniük kellene. Aztán belátod, hogy ez így Neked sem megy... Valahogy nem illik az életviteledhez.

Ha jártál már így, akkor pontosan ezekre a tippekre van szükséged, hogy a rendszerezést egyszer és mindenkorra a sarokba szorítsd.

1. Címkézz fel mindent!

Lehet, hogy feleslegesnek érzed, de pár hét múlva már nem biztos, hogy olyan egyértelmű lesz az a rendszer, amit egy szép szombat délután felállítottál. Ráadásul egy kiürült üveg vagy doboz napokig üresen állhat, aztán elfelejted, hogy mi is volt benne. De ha mindent szépen felcímkézel, akkor ilyen elő sem fordulhat. Ezzel a módszerrel a család többi tagját is segítheted, hogy eligazodjon, és abban is, hogy segítsen fenntartani a rendet.

2. Társíts egy jó új szokást egy régi szokás mellé

A szemetet úgyis ki kell dobni. Mielőtt megteszed, járd körbe a házat, és gyűjts össze azokat a dolgokat, amik még a kukába valók, és azokat is, amelyek nem a helyükön vannak. Eleinte tudatosságot igényel, de később már furcsa lesz az egyik dolgot a másik nélkül űzni.

3. Legyen több szemetes a házban!

Figyeld meg, hol hagyjátok ott a legtöbb szemetet és tegyél oda egy kukát. Például, ha az előszobában gyűjtöd és nyitod fel a leveleket, legyen nekik ott elhelyezve egy dosszié és egy szemetes is. Ha a fürdőszobában jellemzően ott hagyják a családtagok a vattát és a fültisztítópálcikát meg a zsepiket, oda is kell egy kuka. A dolgozósarok mellé és a gyerekszobába szintén nem árt egy-egy külön szemetes. Ezeknek a kiürítését összekötheted, az előbb említett rendrakós körjárattal.

4. Műanyagdobozok

Ha a gyerekek a mindennapos csip-csup holmijukat leszórják az előszobában (tornazsák, esernyő, cipők), tégy nekik oda egy műanyagdobozt. Ennek két funkciója lesz: nem fognak varázslatos módon eltűnni a dolgok és rendezettebbnek néz majd ki a kupi-sarok is. Ha még így is hajlamosak a dolgok összekuszálódni, akkor legyenek névre szóló dobozaitok. Ebbe a házban random szétszórt dolgok is belekerülhetnek, amelyeket a tulajdonosa szépen a helyére tehet majd.

5. Akasztók, kampók

Bár nagyon klassz a beépített szekrény az előszobában és a szobákban, de azért mégis csak gyorsabb és praktikusabb egy (vagy inkább két-három) akasztó, amire ugyanolyan gyorsan fel lehet dobni a ruhákat, mint a székre, vagy mint a földre. Viszont sokkal rendezettebbnek tűnik tőle a ruhahalom és a szoba összképe.

Az előszobában mindenképpen érdemes kampókkal operálni, és gondolkozz rajta, hogy a hálóban valamint a gyerekszobában hova férne el egy-kettő. Ezekre aztán fel lehet lógatni a farmert, amit este levettél, de még nem kell kimosni stb, stb. Sokkal jobban illeszkedik az emberek életmódjához, mintha csak egy menő beépített szekrényed lenne.

Forrás: goodhousekeeping.com | Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.