2015.05.21. 12:40:39 9970 250

5 életszerű rendszerező tipp, amire szükséged van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszerezés. Tudod, az a frusztráló dolog, aminek havonta, két havonta neki látsz, és elhatározod, hogy mostantól követni fogod a saját szisztémád. Mindennap. Következetesen. Majd eltelik 3 nap, és mindennek vége.

Rendszerezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés

Nem számít, hogy reggel munkába kell rohanni, akkor is a helyére teszed vissza a szekrényből kitúrt felsőket. Kit érdekel, hogy kapkodva kell főzni, a fűszereknek is pontosan ugyanoda kell visszakerülni, ahonnan elvetted őket. A családot is finoman "terrorizálod", ha nem oda kerülnek a dolgok, ahol azoknak szerinted lenniük kellene. Aztán belátod, hogy ez így Neked sem megy... Valahogy nem illik az életviteledhez.

Ha jártál már így, akkor pontosan ezekre a tippekre van szükséged, hogy a rendszerezést egyszer és mindenkorra a sarokba szorítsd.

1. Címkézz fel mindent!

Lehet, hogy feleslegesnek érzed, de pár hét múlva már nem biztos, hogy olyan egyértelmű lesz az a rendszer, amit egy szép szombat délután felállítottál. Ráadásul egy kiürült üveg vagy doboz napokig üresen állhat, aztán elfelejted, hogy mi is volt benne. De ha mindent szépen felcímkézel, akkor ilyen elő sem fordulhat. Ezzel a módszerrel a család többi tagját is segítheted, hogy eligazodjon, és abban is, hogy segítsen fenntartani a rendet.

2. Társíts egy jó új szokást egy régi szokás mellé

A szemetet úgyis ki kell dobni. Mielőtt megteszed, járd körbe a házat, és gyűjts össze azokat a dolgokat, amik még a kukába valók, és azokat is, amelyek nem a helyükön vannak. Eleinte tudatosságot igényel, de később már furcsa lesz az egyik dolgot a másik nélkül űzni.

3. Legyen több szemetes a házban!

Figyeld meg, hol hagyjátok ott a legtöbb szemetet és tegyél oda egy kukát. Például, ha az előszobában gyűjtöd és nyitod fel a leveleket, legyen nekik ott elhelyezve egy dosszié és egy szemetes is. Ha a fürdőszobában jellemzően ott hagyják a családtagok a vattát és a fültisztítópálcikát meg a zsepiket, oda is kell egy kuka. A dolgozósarok mellé és a gyerekszobába szintén nem árt egy-egy külön szemetes. Ezeknek a kiürítését összekötheted, az előbb említett rendrakós körjárattal.

4. Műanyagdobozok

Ha a gyerekek a mindennapos csip-csup holmijukat leszórják az előszobában (tornazsák, esernyő, cipők), tégy nekik oda egy műanyagdobozt. Ennek két funkciója lesz: nem fognak varázslatos módon eltűnni a dolgok és rendezettebbnek néz majd ki a kupi-sarok is. Ha még így is hajlamosak a dolgok összekuszálódni, akkor legyenek névre szóló dobozaitok. Ebbe a házban random szétszórt dolgok is belekerülhetnek, amelyeket a tulajdonosa szépen a helyére tehet majd.

5. Akasztók, kampók

Bár nagyon klassz a beépített szekrény az előszobában és a szobákban, de azért mégis csak gyorsabb és praktikusabb egy (vagy inkább két-három) akasztó, amire ugyanolyan gyorsan fel lehet dobni a ruhákat, mint a székre, vagy mint a földre. Viszont sokkal rendezettebbnek tűnik tőle a ruhahalom és a szoba összképe.

Az előszobában mindenképpen érdemes kampókkal operálni, és gondolkozz rajta, hogy a hálóban valamint a gyerekszobában hova férne el egy-kettő. Ezekre aztán fel lehet lógatni a farmert, amit este levettél, de még nem kell kimosni stb, stb. Sokkal jobban illeszkedik az emberek életmódjához, mintha csak egy menő beépített szekrényed lenne.

Forrás: goodhousekeeping.com | Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...