2022.04.25. 17:51:40 7894 265

5 apró trükk, amivel feldobhatod az erkélyedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan az időjárás még mindig nem az igazi tavaszt idézi, de a nap sugarai azért néha már elég kellemesen melengetnek bennünket. Különösen igaz ez a szélvédett területeken, ahol egy finom kávé mellett a délelőtti vagy késő délutáni napsütést élvezhetjük. A terasz vagy az erkélyünk kifejezetten alkalmas egy-egy ilyen kellemes sziesztára. De mit tegyünk, hogy ne csak a napsütés és a finom kávé dobja fel a napunkat, hanem egy picinyke csoda, nyugalom és béke szigete fogadjon bennünket reggelenként az erkélyünkre kiülve?

Baráti találkozó egy kellemes erkélyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Baráti találkozó egy kellemes erkélyen

Néhány ügyes ötlettel és trükkel remek pihenősarok alakítható ki még a falatnyi erkélyeken is. Manapság igen nagy divat lett mindent négyzetmétert hasznos területté formálni, hogy valóban az életterünk szerves részévé váljon a lakásunk minden zuga. A zöld szín és a növények minden esetben pihentetnek és regenerálnak. Érdemes ezeket a színeket használni ilyen helyeken is, illetve amennyi lehetőségünk csak van, azt növényekkel feldobni. Lehet a falra akasztott kis kaspókból körbe futtatni indákat. Lehet nagyobb, földön álló cserepekben tujákat és leandereket elhelyezni, illetve a bármilyen apró dohányzó asztalra is érdemes szép és évszaknak megfelelő színes virágot helyezni vázába.

A gyermekünkkel, készíthetünk az erkélyre egy apró tündérkertet. Nincs is másra szükségünk, csak egy nagyobb és egy kisebb virágcserépre. Földdel, kaviccsal megtöltve és egymásra helyezve őket már nem is olyan kicsi. Díszíteni pedig bármivel lehet, csak a végtelen fantáziánkra kell bíznunk magunkat. A csigaháztól a tobozig, a kis cserép házikóktól az apró cserép tündérekig bármivel kiegészíthető. A kisméretű terrárium is szép dísze lehet az erkélynek. Ide telepíthetünk kaktuszokat, dísznövényeket, akár egy aranyos teknősbéka barátot is vásárolhatunk a gyermekünk számára.

Ha nem nagyon szeretjük az asztalt, hanem szívesebben heverészünk, nyugodtan készíthetünk kis emelvényt raklapból. Néhány matrac, finom bolyhos, meleg pokrócok és nagy, puha párnák máris remek kis kuckót idéznek számunkra, ahol olvashatunk és zenét hallgathatunk, vagy napozhatunk kedvünkre. Azért érdemes arra is gondolni, hogy a kuckó gyorsan elpakolható elemekből álljon, ha ránk zúdul hirtelen egy tavaszi zápor ne ázzon szét minden. Egy magasabb falú épített emelvény, ami nyitható, pont megfelel arra, hogy ha elered az eső gyorsan bele is rejtsük a megvédeni kívánt párnákat és takarókat. Így sok helyet sem foglal és semmi sem megy tönkre.

Fények, minden mennyiségben. Ha igazi hangulatos erkélyre vágyunk, akkor érdemes megfelelő fényekkel ezt megteremteni. Nagyon szép és díszes világítótesttel és kellemes sárgás fénnyel egy jó alap fény hozható létre bármilyen kicsi helyen. Amennyiben a visszafogottabb és sejtelmes világítást szeretnénk használni, akkor halványabb színű fényfüzérekkel érhetjük el a megfelelő hatást. Ezek elég biztonságosak is egy ilyen szűkös helyen. Bevethetünk mécseseket és gyertyákat is, de óvatosan a tűzzel! Ha gyúlékony anyagok mellett használjuk őket, a mécsest mindenképp érdemes magas és erős üvegtartóba helyezni. Ha egy szép fényű gyertyában akarunk gyönyörködni csakis olyan helyre tegyük, ahol biztosan nem borítjuk vagy rúgjuk fel. Élvezzük ki az erkély vagy a teraszunk adta minden lehetőséget, megéri.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...