2015.06.14. 17:59:15 10133 249

5+1 hiba, amit Te is elkövethetsz szőrtelenítésnél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre, végre, végre! Megérkezett a jó idő, lekerültek a kabátkák, a hosszú ujjú felsőt ujjatlan, vagy pántos topra cseréltük, a szoknyák, nadrágok a hőmérséklet emelkedésével egyre rövidülnek. Előtérbe kerülnek a formás, sima lábak, így nem árt tudni, mire érdemes még jobban odafigyelni szőrtelenítés alkalmával.

Szőrtelenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőrtelenítés

1. Ne felejts el radírozni!

Nagyon fontos, hogy gyantázás vagy géppel való szőrtelenítés után mindig radírozd át a bőröd testradírral, vagy dörzsöld át egy erre alkalmas kesztyűvel. Így elkerülheted a benőtt szőrszálakat, melyek csúnyán begyulladhatnak. Általában 2 nappal a szőrtelenítés után érdemes ezt elvégezni.

2. Borotválkozni a kádban, jajj, de jó!

Hát, erről inkább lebeszélnénk mindenkit. Ugyan a bőr a meleg miatt felpuhul, ám ha ilyenkor szeretnénk borotvával eltávolítani a nem kívánt szőrszálakat, akkor a szőrrel együtt a bőr legfelső rétegét is sikeresen eltávolítjuk majd. Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez a verzióhoz, inkább a kádban ejtőzés első 10 percében tedd!

3. Reggel inkább hagyd pihenni a borotvádat!

Sokan gondolják, hogy ha a reggeli zuhany után oldják meg a lábon lévő szőrszálak leborotválását, azzal időt spórolhatnak. Ez részben igaz, ám jobb ezt inkább az esti órákra hagyni. Reggelre lábunk kicsit bedagad, így az apróbb szőrszálak „elbújhatnak” bőrünk alatt.

4. Ne habozz, borotvahabozz!

Sokan előszeretettel kerülik a borotvahabot, mondván a szappan, vagy a víz is megteszi. Ám a hab véd az irritációtól, illetve segítségével akár fél milliméterrel hosszabb szőrt is eltávolíthatunk. Ha a habot a növekedés irányával ellenkezően visszük fel, a borotva közelebb kerülhet a bőrhöz, így mélyebbről „szedi le” a szőrszálakat.

5. Életlen, "piszkos" pengével ne próbálkozz!

Ugyan a zuhanyzás, vagy fürdés közbeni gyors borotválás tiltólistás, sokan alkalmazzák ezt a módszert. A borotvát ilyenkor rendszerint nedvesen teszik vissza a helyére, nem hagyják megszáradni, mely baktériumok melegágya lehet. Minden használat után hagyd megszáradni a kis eszközt és ha életlen, cseréld ki azonnal a pengét vagy borotvát.

+1 Ha itt vannak a „nehéz napok”, kerüld a gyantát

Mindegy, tested mely részét szeretnéd megszabadítani a felesleges szőrszálaktól gyanta segítségével, a havi vérzés ideje alatt sokkal fájdalmasabbnak fogod érezni. Ennek oka a hormonok változásában és a vérveszteségben keresendő, mely miatt ilyenkor érzékenyebbek vagyunk a fájdalomra. Próbáld meg a nehéz napok vége után egy héttel időzíteni a gyantával, epilátorral való szőrtelenítést.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...