2015.04.15. 16:14:24 11286 228

5+1 házimunka, amit 5 perc alatt megoldhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ilyen gyorsan megvannak, minek őket halogatni? Tudjuk jól a választ: egyszerűen van, hogy nem jut rá idő, hiába 5 perc. Vagy az is lehet hogy tovább tart rávenni magadat, mint megcsinálni... Ezeken ne gondolkozz annyit, csak csináld! :) Helyetted úgy sem fogja bevállalni senki.

Házimunka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házimunka

1. Dobd ki a magazinokat!

Lomtalanítás? Van, amin egy percig sem kell gondolkodni... A magazin gyűjteményedhez már hónapok óta nem nyúltál? Vidd a szelektív gyűjtőbe, hiszen úgyis csak a port fogja és a helyet foglalja.

2. Szagtalanítás

A WC-ben, a konyhában a kuka körül vagy akár a sokat használatos ülőgarnitúrának is lehet szaga. A szemetest egyszerűen mosd át citromlével és öblítsd ki hideg vízzel, az ülőgarnitúrát szórd le szódabikarbónával, hagyd hatni pár percig majd egyszerűen porszívózd fel. A WC-t fertőtlenítsd rendszeresen.

3. Az állatok szőrének eltávolítása

Ez egyszerűbb lesz mint gondolnád, csak nedvesíts be egy gumikesztyűt, és gyűjtsd azzal a kutya szőrt.

4. Könyvek portalanítása

Fogj egy pamut zokni, húzd a kezedre, fújj rá némi portalanító sprayt és húzd végig a polcokon, a könyveken, a csetreszeken és az apróságokon.

5. Szöszölj!

A port, sőt a morzsákat is összeszedheted egy olyan "mágikus" hengerrel, ami a szöszöket összeszedi a ruhákról. A lámpaburákat, a táskaalját, a plüssállatokat és más nehezen elérhető vagy portalanítható helyeken is végig futtathatod. Vagy egyszerűen csak rázd ki ezeket az ablakon. :)

+1. Mikrótisztítás

Van egy egyszerű és nagyszerű módszer a mikrohullámú sütő tisztán tartására. Itt elolvashatod.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...