2018.12.17. 18:00:00 12293 338

5+1 csodás karácsonyi ital a világból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ti milyen italokat szoktatok karácsonykor fogyasztani? A klasszikus tojáslikőrt vagy esetleg pezsgőt, bort? Van egyáltalán olyan, hogy karácsonyi ital? Nos, úgy tűnik, hogy van, és az a bizonyos eggnogg több nemzetnél is vissza-visszaköszön!

Tojáslikőr tejszínhabbal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojáslikőr tejszínhabbal

Tojáslikőr

A tojáslikőr nemcsak nálunk, hanem a világ számos pontján a karácsonyi ünnepek egyik kísérőjének számít. Tojás, tejszín és valamilyen égetett szesz, mint például konyak, rum vagy whiskey. Amerikában és Nagy-Britanniában is nagy népszerűségnek örvend az ital.

Puncs

A puncs az angol matrózok itala volt, onnan terjedt el, és a fűszerezése miatt világszerte karácsony tájékán szokás fogyasztani. A puncs alapja általában a rum, a víz, a narancs és citrom - jellegzetesen citrusos az aromája - , a cukor és természetesen a fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs sem hiányozhat belőle.

Forralt bor

Talán bemutatni sem kell, a karácsonyi vásárok már messziről kiszagolhatók a forraltboros standoknak köszönhetően. Nemcsak kint a hidegben, hanem bent, a karácsonyfa mellett is jó lehet elkortyolgatni egy kis forralt bort.

Bombardino

Az olasz síparadicsomok látogatóinak bizonyára nem ismeretlen a bombardino név, az olaszok spéci tojáslikőrje, amit melegen fogyasztanak, kicsit megturbózzák még egy kis konyakkal, és feldíszítik tejszínhabbal. Igazi melengető jóság.

Feuerzangenbowle

Egy kis érdekesség Németországból. Ha a forralt bor önmagában nem volna elég, akkor adj még hozzá egy kis rummal áztatott cukordarabot, majd gyújtsd meg! Látványos, illatos, és ízletes is!

FeuerzangenbowleFeuerzangenbowle

+1 Coquito

Azért plusz egy, mert lényegében ez is egyfajta tojáslikőr, csak éppen kókusztejjel készül, és Puerto Ricoban fogyasztják előszeretettel. No de attól még, hogy a napos oldal itala, még nem kevésbé karácsonyi, mint a többi. :) Szóval itt a helye a listában, ahogy a chilei Cola de Mononak is itt lenne, de végülis az is egy tojáslikőr változat - egy kis kávéval. A név jelentése: Majomfarok - egészen beszédes, nem igaz?

Forrás: telegraph.co.uk/food-and-drink/features/christmas-drinks-around-the-world

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...