2022.10.12. 12:15:00 6174 230

4 tipp a műanyag csomagolás újrafelhasználására
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legjobb trükkök pénztakarékosak, nemdebár? Éppen ezért hasznosítsuk fel otthon a műanyag csomagolásokat, ahelyett, hogy a szemétben landolnának! Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra: a hulladéktermelésünk is csökkenthető, valamint takarékoskodhatunk is.

Műanyag dobozok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag dobozok

Az egyszer használatos műanyagokat valóban csak egyszer lehet felhasználni? Nem hinném, hiszen a sérülésmentes csomagolásokat áttisztítva ugyanolyan jó szolgálatot tesznek, mint elsőre!

Szemeteszsák

Mindenkinél előfordul, hogy időnként jelentős mennyiségű bevásárlótáskát sikerül felhalmoznia. Ezeket nem is érdemes túl sokáig őrizgetni, úgyis elfelejtünk eleget eltenni belőlük a nagybevásárláshoz, inkább béleljük ki velük időnként a konyhai szemetest! A fürdőszobai szemeteshez is biztosan találunk megfelelő méretűt.

Fagyasztózsák

A fagyasztott zöldségek és gyümölcsök tasakját érdemes óllóval kivágni, majd, - amikor a benne eredetileg lévő tartalom elfogyott, - vízzel átöblíteni. A nagy, visszazárható zacskók különösen praktikusak lesznek számunkra! Töltsük meg a fagyasztandó étellel, zárjuk le, végül címkézzük át a műanyag zacskókat.

Védőeszköz

Mit tudunk megvédeni műanyaggal? Például a koktélparadicsom vagy a szőlő műanyag tárolódobozával a kerti terményeinket!
A doboz rövidebb oldalánál ejtsünk egy kis bevágást, hogy körül tudjuk zárni a növény ágán. A termés természetesen legyen a dobozon belül. Míg a nagyobb csigák és a többi károkozó nem fér a terményhez, addig a kis lyukakon keresztül a levegő és a víz is át tud áramolni.

Tárolóeszköz

A biztonságos felhasználásra alkalmas (PET) palackok csupán arra várnak, hogy átmossuk őket, így a saját készítésű salátaöntetünk vagy olajaink tökéletes tárolóedényt kapnak, amelyek ráadásul jól is zárhatók. De a margarinos dobozokat és a tejfölös poharakat se dobjuk sutba! Maradékok hűtésére ugyancsak alkalmasak, és ömlesztett ételeket is tárolhatunk bennük, de a fagyasztandó pürék és egyéb ételek is belekerülhetnek egy-egy ilyen újra felhasznált tárolóegységbe.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...