2023.02.25. 08:30:01 6004 261

4+1 tipp, hogy a hétvége ne csak takarításból álljon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is alig várod, hogy végre péntek legyen, a hét utolsó munkanapja, ami tulajdonképpen már a hétvége lázas várakozásával telik. Aztán egyszer csak rádöbbensz, hogy habár a munkahelyi meló megvár hétfőig, az otthoni teendőkön végig kell magad rágni. Így már nem is olyan vonzó az a „víkend”, ugye?

Takarítás, motiváció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás, motiváció

Sajnos, a házimunkával járó teendőket nem ússzuk meg a hét utolsó két napján sem. Főzés, mosás, takarítás – még fel sem fogtad, hogy itt a szombat reggel, már vasárnap este van, ami már a hétfőre való készüléssel, hangolódással telik.

Hogy lesz ebből pihenés?

Valószínűleg senki nem fogja megcsinálni a fentebb írt teendőket, úgyhogy ha szeretnél lazítani egy kicsit a hétvégéiden, méghozzá úgy, hogy emellett minden házimunka elkészüljön, azért Neked kell kreatívnak lenned! Íme, néhány tipp, hogy könnyebb dolgod legyen a hét utolsó napjain!

Mindennek legyen meg a helye!

Hidd, el, sokkal könnyebb lesz rendet tartani, illetve odafigyelni rá, hogy ne ússz el hétvégére a rendrakással, ha mindennek megvan a maga fix helye. És persze, ha erre a fix helyére használat után vissza is kerül. Ezt próbáld meg a családban is tudatosítani.

A konyha a ház lelke

Ez így van, pláne, ha valamennyire egybe olvad a konyha és a nappali. Nem kell naponta, de hetente sem takarítanod a konyhát. De ha arra ügyelsz, hogy a nap végére a konyhapult és az asztal rendezettek és tiszták legyenek, nem kell aggódnod azon, hogy hétvégén minden a nyakadba szakad!

Ha ezek a helyükre kerülnek, máris nagyobb a rend!

Az állandó hely minden apróságnak fontos a házban, ám ezek közül a cipők és a kabátok azok, amik jó, ha egy fogasra, illetve egy állványra kerülnek. Ha ezek a lakásban szerteszét vannak, azzal csak a káosz nő, de pillanatok alatt.

Nem ciki elindítani hétközben sem!

Igen, régen a hétvége valóban a nagymosásról szólt. De manapság a mosás, és bizonyos szempontból a szárítás is (ha mondjuk van szárítógéped) leegyszerűsödött, nem muszáj megvárni, hogy hatalmas adag szennyes gyűljön össze. Akár hétközben is bedobhatsz egy adag ruhát a mosógépbe, és amíg lezajlik az esti rutin, a géped pont ki is mos. Így a két pihenőnap nem a mosással, teregetéssel telik majd. Apropó, teregetés! Ha már a nedves ruhák kipakolásánál odafigyelsz, hogy ne gyűrötten kerüljenek a szárítóra, a pólók esetében akár a vasalást is megúszhatod!

Ami nem fontos…

… az mehet a kukába! Ne pakolgasd ide meg oda az érdektelen reklámleveleket, újságokat, mert csak a rendetlenség lesz nagyobb tőlük! Válogasd szét az aznapi postát, ami nem fontos, vagy nincs rá szükség, landoljon a szemetesben.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...