2021.04.05. 17:40:29 8146 221

3 tavaszi gyümölcs a szépség szolgálatában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondolom, mindenki érzi már a tavaszt minden zsigerében. Igaz, az időjárás még olykor megtréfál bennünket, és nem ezt sugallja, de ez senkit ne tántorítson el! A lelki feltöltődés és az egészségünk mellett elkezdhetünk a szépségünkkel is foglalkozni. A legfrissebb gyümölcsök nem csak a pocakunkat táplálják. A jó hírem az, hogy egy-egy szem érett tavaszi gyümölcs kerülhet az arcunkra és bőrünkre is. Meg fogja hálálni a gondoskodást, ez biztos.

Málna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málna

A gyümölcsöknek mindig nagy szerep jutott a szépségápolásban. Szinte minden, üzletben vásárolt kozmetikai termék, maszk, vagy arcpakolás tartalmaz valamilyen gyümölcskivonatot. A gyümölcsök amellett, hogy értékes ásványi anyagokban és vitaminokban dúsak, vitalizálják az arcbőrt és visszaadják a rugalmasságát. A tavaszi gyümölcsök antioxidánsokkal töltik fel a bőrünket, aminek a legfontosabb szerepe az öregedés megelőzésében nyilvánul meg. Nézzük, mivel tudjuk táplálni ilyenkor az arcbőrünket!

Epres arcmaszk

Az eper bizony nem csak finom! Ettől biztos, hogy kivirul az arcod. C-vitamin tartalmának köszönhető, hogy kitűnő bőrregeneráló, anti-aging, azaz öregedésgátló funkciót tölt be. Száraz bőr esetében kiválóan hidratál. A natúr joghurt pórusösszehúzó hatású, a méz pedig ugyancsak remekül hidratál. Szóval ez az arcmaszk most tuti befutó! Hozzávalók: egy maroknyi eper, fél pohár natúr joghurt, fél teáskanálnyi citromlé, 1 evőkanál méz. Elkészítés: az epreket turmixold le. Öntsd hozzá a joghurtot. Jöhet a méz és a citromlé. Keverd el jól az összetevőket. Vidd fel az arcodra, amit előtte alaposan megtisztítottál, majd körülbelül 25 perc múlva langyos vízzel öblítsd le!

Málnával a pattanások ellen

A málna nem csak kívülről segíti a bőrünk regenerálódását, hanem akkor is jót teszünk vele, ha megesszük. Gondolom ez a része a dolognak senkinek sem fog kellemetlen perceket okozni. Nem csak rendkívül ízletes és frissítő tavaszi gyümölcs, hanem erős méregtelenítő hatása van, ez pedig a szervezetedbe jutva a káros anyagoktól szabadít meg. Ennek a jótékony hatását pedig első sorban a bőröd élvezi. Ugye ez milyen jó hír? Továbbá jó gyulladáscsökkentő is. Pattanásos bőrre nagyon jól alkalmazható. Sok vizet tartalmaz, ezért a bőr vízhiányos állapotát is megszünteti. A napsütéses idő beköszöntével pedig nem árt fokozottan odafigyelni a bőr hidratáltságára. A C-vitamin tartalma és a málna pirosságát adó antociánok is segítenek a szabadgyökök semlegesítésében. Szóval elfogyasztani és arcra pakolni is rendkívül hasznos gyümölcs.

Cseresznye, nem csak pitében finom és hasznos

A tavaszi gyümölcsök plusz sajátossága, hogy az öregedési folyamatokat erősen lassítják. Ebben a gyümölcsben is, mint a málnában, megtalálható az antocián nevű antioxidáns vegyület. Ez védi a szervezetünket az öregedési folyamatokat felgyorsító szabadgyökökkel szemben. A-vitamin tartalmának köszönhető, hogy nem csak ránctalanító, hanem a zsíros bőrre is jótékony hatással van. Visszabillenti a bőr állapotának egyensúlyi helyzetét anélkül, hogy kiszárítaná azt. Ennek köszönhető, hogy a pattanásokkal is jól boldogul. Érdemes kipróbálni. Ha fogyasztod amíg lehet, napi tíz szem cseresznyével eltüntetheted a szemed alól a csúnya karikákat. Ugye ezt nem gondoltad volna? A szervezeted vashiányos állapota tartható karban a cseresznye fogyasztásával, így garantáltan kipihent és üde lesz az arcod. A legjobb pedig, ha a cseresznye húsát, természetesen a magja nélkül, arcpakolásként használod egy kevés joghurttal, vagy tejszínnel vegyítve. A legjobb tavaszi anya-lánya program lehet egy izgalmas házi wellness, ahol a gyümölcsöket nem csak frissítő turmixként fogyaszthatjuk, hanem nagyokat kacaghatunk azon, hogy jól összekenjük magunkat velük. Izgalmas maszkokat kotyvaszthatunk a "boszorkány konyhánkban", természetesen minden hozzávalót alaposan megkóstolva, nehogy bármi nem odavaló kerüljön a "szépségtégelyünkbe".

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...