2015.04.17. 17:13:04 10335 343

3 lépés a tiszta és higiénikus mosogatóért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok minden lefolyik a lefolyón, és még több minden fordul meg a mosogatóban. Néha egészen furcsa dolgok. Ha eddig nem igazán volt stratégiád a tisztán tartására, próbáld ki a következő módszert, és biztos lehetsz benne, hogy a bacikra, a zsírra, a vízkőre és a foltokra sem lesz gondod.

Rendetlen mosogató - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen mosogató

1. Szabadulj meg a rászáradt foltoktól!

A konyhában sok minden megeshet. Főzünk, sütünk, takarítunk, a gyerekek mindenfélét kiöntenek, vagy éppen ott festegetnek. Egyszóval fel kell készülni a legváltozatosabb foltokra és szennyeződésekre. A világos színű kerámia mosogatókon hamar meglátszanak a foltok, de nincs ez másként a rozsdamentes acéllal sem. A leggyorsabb módszer, ha gumikesztyűben egy súrolószivaccsal, és egy csöppnyi hipóval esel neki a foltoknak, majd leöblíted őket.

2. Fertőtleníts rendszeresen!

A mosogatót és a mosogatószivacsot is rendszeresen fertőtleníteni kell. Normál igénybe vételnél elég 2 hetente, de egy több tagú család esetében, ahol rendszeresen sütnek-főznek, hetente, de akár 3-4 naponta is lehet fertőtleníteni. Ezt a legegyszerűbben úgy oldhatod meg, ha a mosogató letakarítása után, bedugod a lefolyót, és nagyjából teleengeded meleg vízzel, amiben feloldasz egy evőkanálnyi hipót. Mosd át egy szivaccsal a csapot is! Hagyd hatni 5-10 percig, majd engedd le a vizet, öblítsd ki és hagyd magától megszáradni!

3. Mondj búcsút a vízkőnek!

Ha foltos maradt a mosogató, töröld át ecetes vizes szivaccsal, öblítsd le, majd töröld szárazra egy papírtörlővel vagy egy erre a célra rendszeresített puha kendővel. Kész is vagy!

Legközelebb könnyebb lesz!

Szórj egy kis szódabikarbónát a foltokra, még mielőtt odaszáradnának, majd töröld le őket vizes szivaccsal, és öblítsd le. A szódabikarbóna egyébként a rossz szagoktól is segít megszabadulni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szavazz a receptjáték versenyzőire! Az első étel: narancsos csirkemell falatkák

Indulhat a szavazás! A héten különösen szükségünk van rátok, főleg a karácsonyi receptjáték nevezőinek, akiket támogathattok a recept melletti szív megnyomásával, cikkeik megosztásával. Akinek a receptje mellett a legtöbb szív összegyűlik, az kapja majd az 1.000.000 Ft-os nyereménynövelést, amellyel már versenybe is szállhat a fődíjért a december 14-i nyereményjáték sorsoláson.

Túl az édességtengeren – Mi kerülhet még az adventi naptárba?

Boltban vásárolod, vagy éppen kézzel készíted az idei adventi naptárt? Bármelyik verziót is választod, a belevalókat variálhatod kedvedre, ha ebben az évben úgy döntesz, édesség helyett inkább valami mást rejtenél el az egyes napokhoz. Íme, néhány ötlet, a csokin túl!

Igaz, hamar sötétedik, de ne legyünk depressziósak!

A tél és a karácsonyi ünnepek elég ellentmondásos időszaknak tekinthetők az emberek életében. Egyrészt a hideg ellenére megvan a maga szépsége és hangulata ennek az évszaknak. Másrészt a nyárral és az ősszel véget ér a napsütötte, vidám és hosszú nappalok sora, ami hát, valljuk be, elég fájdalmasan érint sok mindenkit. A gyerekek is nehezen viselik a bezártságot, hiszen tele vannak energiával, amit a szabad levegőn sokkal egyszerűbb levezetni és kiélni. Így viszont a négy fal közé kényszerülve nem csak nekik, de a szüleiknek is elég nehéz az életük. Hogyan éljük túl a hosszú, téli, sötét estéket?