2021.05.24. 08:26:31 9307 274

3 könnyű és üdítő italrecept a kerti partikhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az időjárás is megengedi végre, illetve a járványügyi korlátozások is lazulnak lassan, elindulhatnak a szabadtéri pihenési lehetőségek. Az éttermek teraszai már nyitva és szinte természetes, hogy azonnal be is üzemeljük a kerti grillt, amint csak tehetjük. A téli bezártság után mindenki arra vágyik, hogy kellemes és napsütéses falatozásokkal és baráti beszélgetésekkel teljenek a hétvégéink.

Margarita koktél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Margarita koktél

Minden lehetőséget megragadunk, hogy a kerti asztalra finom, egészséges ételek és italok kerüljenek. Hoztam néhány kellemesen üdítő és cukormentes italreceptet. Érdemes kipróbálni, ha igazán tenni szeretnénk az egészségünkért amellett, hogy jól érezzük magunkat. A tavaszi és nyári friss gyümölcsök és zöldségek színes kavalkádja áll rendelkezésünkre ehhez.

Házi málnaszörp, limonádé

Hozzávalók:

  • 1,5 kg málna
  • 0,5 l víz
  • 15 dkg édesítő

Elkészítése:

A friss málnát leturmixoljuk. A leturmixolt málnát 2 napig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután egy sűrű szövésű textilen keresztül átpréseljük úgy, hogy a legtöbb málnavelőt nyomjuk ki belőle. Ezután a textilben maradt masszát sem hagyjuk kárba veszni. Ráöntjük a 0,5 l hideg vizet és kifacsarjuk még, amennyire csak lehet. Az így kifacsart málnalevet egy lábasban felrakjuk a tűzhelyre főni. Körülbelül 3-4 percig főzzükmiután hozzáadtuk az édesítőszert. Előkészítjük a szörpös üvegeket. Majd az elkészült szörpöt az üvegekbe töltjük, ezután száraz dunsztba tesszük, hogy ott 2-3 nap alatt fokozatosan hűljenek ki. Miután kihűltek, a friss szörp azonnal fogyasztható. Vízzel hígítva, kevés jéggel és citromlével, egy kis mentával ízesítve a kerti partink tökéletes itala lesz.

Diétás smoothie vagy turmix recep

A smoothie friss vagy fagyasztott gyümölcsből, zöldségből, valamilyen folyadékból (víz, növényi tej, tejszín, vagy tej) és jégből készített turmixok angol elnevezése. Ezek az egészséges turmixok manapság rendkívül divatosak. Ha ilyennel készülünk a vendégek fogadására, biztos, hogy nem lövünk mellé.

Hozzávalók:

  • alma
  • banán
  • kevés tej vagy víz
  • kevés fahéj vagy zöld fűszer
  • és ha nem elég édes, egy kevés édesítő

Elkészítése:

Az almát és a banánt meghámozzuk és leturmixoljuk. Egy kevés vízzel vagy tejjel a számunkra megfelelő sűrűségűre hígítjuk. Nagy koktélos poharakba vagy kisebb befőttes üvegekbe töltjük egy kis jéggel hűtve az italt. Fahéjat hintünk rá, és ha szeretjük, akkor fahéj helyett zöldfűszert is használhatunk (bazsalikom, citromfű, menta). Érdemes fogyasztásig hűtőben tárolni. A magas szénhidráttartalma miatt a banán más gyümölccsel is helyettesíthető, de ha még nem készült el a főfogás, addig bőven csillapítható a kiadós itallal a vendégek éhsége.

Egyszerű diétás margarita koktél

Hozzávalók:

  • egy feles tequila
  • egy kis lime leve
  • egy pici triple sec likőr
  • egy kevés jég
  • lime karika
  • menta levelek

Ha diétásra készítjük az édes, cukros szirupokat hagyjuk ki a receptből.

Elkészítése:

A hozzávalókat egy talpas koktélos pohárba öntsük össze ízlés szerint. Ha igazán elegánsak szeretnénk lenni, a pohár szélét egy kicsit nedvesítsük be, és mártsuk egy kevés cukorba, ennyi talán megengedhető a diéta mellett is. Lime karikával és egy kevés menta levéllel díszítsük. Kellemes tavaszi és nyári időtöltést kívánunk!

TIPP: Hagyd ki belőle a cukros szirupokat, mert így akár 170 kalóriásra is faraghatod az italt! Egy feles tequila, egy kis lime leve és egy pici triple sec – mindössze ennyi kell egy kis jéggel. A mértékletes alkoholfogyasztás egy adagot jelent nőknek, kettőt a férfiaknak. Ezt mindig tartsátok be!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.