2015.07.01. 16:53:03 8644 302

3 kellemes meglepetés, ami nyugdíjasként érhet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor végre megállítod a mókuskereket és kiszállsz belőle, olyan kellemes meglepetésekben lehet részed, amelyekre nem is gondoltál. Persze mindannyian tudjuk, hogy vannak árnyoldalai is a nyugdíjnak, de koncentráljunk most a jóra!

Nyugdíjas korú hölgy | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugdíjas korú hölgy | Fotó: 123rf.com

A nyugdíjasoknak vagy annyi dolga van, hogy egy perc szabadidejük sincs, vagy időmilliomosok. A legtöbben az unalomtól félnek, de ha megengeded magadnak azt a luxust, hogy élvezd a szabadidőd, akkor soha nem fogsz unatkozni! Lásd meg a nyugdíjban is a pozitívumokat!

1. Kereshetsz új hobbikat!

Ha van olyan dolog, amire nem jutott elég időd, amíg aktívan dolgoztál azt most bepótolhatod. Ilyen lehet az olvasás, a kötés, a kertészkedés, a kutya- vagy macskatartás, a hímzés, a horgolás, az írás, a túrázás vagy éppen az unoka meglátogatása. Csatlakozz olyan csoportokhoz, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, mint Te és egészen biztos, hogy nem lesz egy szabad perced sem. Ha megtalálod a megfelelő hobbit, élvezni fogod a nyugdíjas évek minden percét. A lényeg, hogy ne a televíziónézésre alapozd a szabadidő elköltését.

Lehet, hogy több szabadidős elfoglaltságod lesz, mint amire ténylegesen futja az idődből. Válassz ki egy-két hobbit, amit szenvedélyesen űzhetsz, és ami a lehető legjobban lefoglal. Sokan ilyenkor kezdenek el többet foglalkozni a fizikai hogylétükkel is, érdemes valamilyen laza sportot is kipróbálnod. Ilyen például az úszás, a séta, a nordic walking, a kerékpározás vagy a gyógytorna.

2. Kevesebbet fogsz költeni!

Összességében sokkal kevesebb pénzt fogsz elkölteni magadra. Nem kell már annyi ruhára pénzt kiadni, ezenkívül valószínűleg legtöbbször otthon eszel majd, és nem a munkahelyi menzán vagy étteremben. Ezenkívül lesz arra időd, hogy akcióvadászatot tarts, és mindent ott és akkor szerezz be, ahol és amikor a legolcsóbb.

A nyaralást is megúszhatod olcsóbban, hiszen nem leszel a gyerekek nyári szünidejéhez kötve és utazhat elő vagy utószezonban is. Igaz, a bevételed is jóval kevesebb lesz, de ha idejében gondoltál a nyugdíjas korodra, és előtakarékoskodtál, akkor nyugodtan élvezheted az egész addigi munkád gyümölcsét. Ha szükséged van extra pénzre, heti pár óra kiegészítő munkát bármikor bevállalhatsz. Törekedj arra, hogy nyugdíjas korodra ne maradjon hiteled, amit fizetni kell!

3. Nem ér annyi stressz

A nyugdíjat akár egy hosszúra nyúlt vakációként is értelmezheted. Ez alatt a „nyaralás” alatt biztosan nem zavar a főnök, nem csörög annyit a telefon, nem beszélnek ki a hátad mögött a kollégák, és a stressz fogalma teljesen kitörlődik az aktív szókincsedből. Élj szimplán a hobbijaidnak vagy a családodnak, és élvezd, hogy végre egy nyugodt pont vagy az univerzumban. :) Ne foglalkozz már a napi politikával és a világ bajaival. Megteheted, hogy hátradőlj!

Forrás: dailyfinance.com cikke alapján írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...