2017.02.16. 17:00:00 13117 359

3 fura jele annak, hogy egészségtelenül élsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak azok a testi jelek, amik alapján biztosra mondod, hogy valaki egészségtelenül él. Ilyen a durva túlsúly, a borvirágos arc és üveges tekintet kombinációja, valamint a dohányosoknál a sárga ujjak, fogak. Van azonban néhány olyen tünet, amelyek alapján ugyanígy be tudod azonosítani az illető életmódját, pedig soha nem gondoltad volna! Ha nálad jelentkezik valamelyik, talán még időben tudsz változtatni!

 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com

1. Hosszú gyűrűsujj

Ha hiszed, ha nem, a szervezeted így is tud jelezni. A Nottinghami Egyetemen végzett kutatások alapján az az érdekes észrevétel született, hogy azon személyeknél, akiknél a gyűrűsujj hosszabb a mutatóujjtól, gyakori(bb) az idült ízületi gyulladás, főleg a térdízületnél. Az sajnos nem derült ki a kutatás eredményeiből, hogy mi okozza ezt az összefüggést.

Ha nálad is hosszabb a gyűrűsujj, mint a mutató, akkor kezdj el sportolni. Vagy legalább rendszeresen mozogj. Egy kutya kiváló társ lehet ebben, sok-sok ‘kötelező’ és élvezetes sétát tehetsz vele. Ezen kívül figyelj oda arra, hogyan ülsz, ne görnyedj, és ha számítógép előtt végzed a munkádat, a csuklódat mindig támaszd meg az asztalon. Számtalan ábrát találsz az interneten, mi a helyes testtartás a számítógép előtt. Ne csak keress rá, de tanulmányozd és másold le a mindennapokra!

Tipp: tegyél egy kis tükröt a monitor mellé, és állítsd be úgy, hogy csak akkor lásd benne magad, ha egyenesen ülsz. Időnként ránézhetsz, és emlékeztetni fog majd, hogy ne görnyedj.

2. Jégkockát rágcsálsz

Az, hogy nyáron kívánod a hideg italokat, teljesen normális. Azonban az, hogy jégkockát rágcsálsz, egyáltalán nem. Egyrészt a fogaidnak sem tesz jót, másrészt ez is egy igen furcsa táplálkozási zavarra utalhat. A pica egy furcsa betegség (a szó a latin szarka nevéből származik), olyan ételeket kívánsz, amelyek nem emberi fogyasztásra valók, vagy olyanokat, aminek nincs tápértéke, pl. a jeget.

Ha magadra ismersz, magas vastartalmú ételeket kell fogyasztanod. Vörös húsokat és zöld leveleseket (pl. spenót), valamint szedj C-vitamint, segít, hogy a szervezeted jobban hasznosítsa a vasat.

3. Rossz lehellet

Sajnos nem csak az ápolatlan embereknek van erős szájszaguk. Számtalan gyomorbetegség okozhatja, de a leggyakoribb ok a fogínygyulladás. Erre azért is oda kell figyelni, mert ez vezet a fogak elvesztéséhez.

Használj fogínyed ápolására speciális fogkrémet (még akkor is, ha kicsit drágább, mint a hagyományos társaik), illetve szájvizet. A szájvíznél mindenképpen nézd meg, vannak, amelyeket ki kell öblíteni, illetve vannak olyan speciális típusok, amelyek akkor fejtik ki hatásukat, ha nem öblögetsz utána!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...