2021.05.01. 15:08:28 9652 271

3+1 trükk - Ezekre használhatod a borotvahabot a háztartásban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy a borotvahabot nemcsak borotválkozásra lehet használni? Mert bizony, a borotvahabbal a háztartásban is csodákat művelhetünk, de akár még napégésre is használhatjuk. Mutatunk 3+1 olyan trükköt, aminek kipróbálása után magad is rájöhetsz, hogy a borotvahab nem hiányozhat a te otthonodból sem.

Borotvahab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borotvahab

Csillogó ékszerek és króm felületek

Természetesen a jól bevált fogkrém mellett a borotvahab is szinte újjá tudja varázsolni az elszíneződött ékszereket. Legyen szó bizsuról vagy ezüstről, az eredmény magáért beszél. Nincs más dolgod csak annyi, hogy helyezd bele egy tálba a tisztítandó ékszereket, és nyomj rá annyi borotvahabot, hogy teljesen ellepje. Hagyd állni legalább 10 percig, majd egy száraz rongy segítségével törölgesd szárazra. Hasonló eljárással tudsz megszabadulni a króm felületre rászáradt vízcseppektől vagy makacs foltoktól is. Egyszerűen csak nyomd rá a borotvahabot a felületre és töröld le. A borotvahab gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és nem kell attól félned, hogy megmarja a felületet, mint ahogyan azt sok vízkőoldó teszi.

Tökéletes folteltávolító

Rémálom, ha a kanapéra vagy a szőnyegre folt kerül. Már csak azért is, mert nehéz eltávolítani őket és a folteltávolító készítmények sem túl olcsók. A borotvahab azonban erre is nagyszerűen használható. Annyi a dolgod, hogy töröld le a foltot egy nedves ronggyal, és nyomj a teljes foltra a habból.. Célszerűbb, ha este csinálod, mert így reggelre kifejti a hatását. Ezután egyszerűen porszívózd ki az adott területet, és a foltnak hűlt helye marad. Ez a “csodaszer” ugyanúgy felveszi a harcot a sminkfoltokkal szemben is. Dörzsöld be alaposan borotvahabbal a ruhán esett foltot, hagyd így állni legalább 10 percig, majd tedd be a mosógépbe és úgy mosd ki. Nincs az a makacs szennyeződés, amit ne tudnál a borotvahabbal eltávolítani.

Párásodás ellen

Szinte minden olyan üvegfelületre ajánlott a használata, ahol szeretnénk száműzni a párát. Ennek a tippnek szerintem nagyon fognak örülni a szemüveggel rendelkezők. Nagyon zavaró tud lenni - főleg mostanában a maszk viselése okán is-, hogy bepárásodik a szemüveg. Ahhoz, hogy a párásodást megakadályozd, kend be alaposan a szemüveg lencséit, majd papírtörlővel töröld szárazra. Ugyanezt teheted a fürdőszobai tükörrel, és az autód szélvédőjét is kezelheted így. Ha már az üvegfelületeknél tartunk, a borotvahabból kreatív ablakfestéket is tudsz csinálni, aminek a gyerekek nagyon fognak örülni. Kisebb tégelyekbe nyomj tetszőleges mennyiségű borotvahabot, és tegyél bele különböző színű ételfestéket. Ne aggódj, könnyen eltávolíthatod a felületről később.

+1

Kirándulásra is érdemes magunkkal vinni a habot. A napégésre és csípésekre azonnali enyhítést jelent, illetve kézmosáshoz folyékony szappan helyett is használhatod.

Forrás: tudasfaja.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...