2015.11.28. 14:46:36 10679 279

3+1 hiba, amit a szemceruzáddal elkövethetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szempillaspirálon kívül a szemceruza az, amelyik szinte kötelező alapdarabja a sminkkészletünknek. Hiszen használjuk, ha valami elegánsabb, esetleg bulisabb sminket készülünk feltenni. De elővesszük, ha csak a napi sminkünket szeretnénk felvinni. Szóval, nélkülözhetetlen darab.:-)

Szemceruzák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemceruzák

Ám amilyen fontos, és gyakran használt része a sminkkészletünknek, olyan szarvashibákat vagyunk képesek elkövetni vele. Lássuk, mikre érdemes odafigyelni, kezdő, haladó és profi szemceruza használóknak.

A kedvenced a fekete

Kétségtelen, hogy a fekete szemceruzához, esetleg szemhéjtushoz sokféle szín illik, és ezzel a színnel általában nem lehet mellényúlni, mert a fekete az mindig fekete. És mindenkinek jól áll… gondoltad ezt eddig. Ám a világos bőrrel, vöröses, vagy világos szőke hajjal bírók inkább kerüljék a fekete szemceruza használatát. Helyette válasszanak inkább szürkét. A sötétebb szőke vagy barna hajjal, sötétebb bőrszínnel megáldott hölgyek pedig a barnás színű szemceruza mellett tegyék le voksukat.

A rossz textúrát alkalmazod

Hitted volna, hogy a füstös, a vékony, finom, illetve a széles vonalhoz más és más puhaságú, illetve textúrájú szemceruza kell? Ha füstös szemekre vágysz, puhább, krémes állagú szemceruzát válassz. Ha vékony, finom vonalra esne a választásod, inkább keményebb, már-már filcszerű ceruzát keress. Ha a vastagabb vonallal szeretnéd kihangsúlyozni a szemed, a géles állagú, közepesen puha ceruza lesz a nyerő.

Ragaszkodsz az alsó vonalhoz

Azt már az egész kezdő sminkelők is tudják, hogy szem alsó részébe húzott vonal inkább öregít rajtunk. Próbálkozz inkább a felső szemhéjra húzott „csíkkal”, azt hangsúlyozd. Kivéve persze, ha füstös szemeket szeretnél.

Ha a vonal lefelé fut

Mindig figyelj arra, hogy a szemhéjad külső részénél a vonal felfelé „fusson”- ez nyíltabbá teszi a tekintetedet. Ha ez a vonal lefelé „hajol”, a szomorú bociszemek helyett inkább „lógó” tekintetet kapsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?