2022.02.16. 09:40:00 6795 218

2+3 könyvújdonság, amelyek magyar fordítását epekedve várjuk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van néhány író és írónő, akinek a könyveinél felesleges elolvasni az ismertető leírást, hiszen a neve garancia a szórakoztató és minőségi történetre. Ha meg a kedvenc szerzőnk netalántán sorozatot merészel írni, gondolatban még a műfordítók hátát is csapkodjuk, hogy minél előbb kezünkben tarthassuk a folytatást.

A vágyott könyvvel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A vágyott könyvvel

2022-ben újabb izgalmasabbnál izgalmasabb regények jelennek meg szép sorban, de egy szépséghiba azért akad velük: egyelőre még csak angol kiadásban jelennek meg. Néhány érdekesnek tűnő kötetet összegyűjtöttünk, hátha te is csatlakozol hozzánk a magyar változat (vélhető) kiadásáig történő várakozásban:

Ali Smith - Companion Piece

Az egyedülálló évszak-tetralógia - a Tél és az Ősz c. kötetek különösképpen sikeresek voltak - írója ezt a regényciklust gondolja tovább. Az új mű célja az, hogy tükröt állítson elénk a jelenkori helyzetünkről a mindennapok szürreális ábrázolásával..

Dolly Parton és James Patterson - Run, Rose, Run

Egy fiatal nő Nashvillebe költözik, hogy szívszorító dalszövegeivel ismert előadó válhasson belőle, azonban mindezt egy borszató titok takargatása mellett kellene elérnie. Vajon a titkolózás végül tényleg derékba töri a karrierjét? A regény érdekessége nem csak az, hogy a kedvelt sikerkönyvíróval közösen készül, hanem az is, hogy a regény amerikai megjelenésével egy időben egy a regény által ihletett zenei album is kikerül az énekesnő kezei közül.

Több író is döntött úgy, hogy esszé kötettel jelentkezik idén:

Elena Ferrante - In the Margins: On the Pleasures of Reading and Writing

Engem személy szerint mindig is érdekelt, hogy honnan fakad az írónő egyedi látásmódja, amivel ilyen (néha kényelmetlen és) felforgató érzést keltve vezeti végig az olvasóit aktuális történetén. Ferrante most olyan személyes élményeket oszt meg olvasóival, mint a nyelv csapdái, a nők igazságai, saját legfontosabb olvasásélményei vagy éppen önmaga küzdelmei íróként.

Margaret Atwood - Burning Questions

Hogyan írhatnának világsikerű regényeket az írók, ha nem foglalkoznának az emberiség nagy részét érintő kérdésekkel? Az írónő azonban a szokásos negatív jövőkép lefestésétől eltérően egy szebb jövőt szeretne megalkotni. ennek tolmácsolásához 50 esszét hív segítségül, amelyek a legégetőbb problémák (pl. klímaválság, társadalmi egyenlőtlenségek, nők helyzete, egészségügy és oktatás) közös megoldására hívják fel az olvasót.

Murakami Haruki - Novelist as a Vocation

Érdekel az írás és az alkotás folyamata? A japán író irodalommal kapcsolatos ismereteiről és az írással összefüggő személyes tapasztalatairól kaphatunk képet a témában íródott esszéit összegyűjtő új kötetében.

Forrás: www.konyvesmagazin.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...