2016.03.24. 13:51:57 21168 301

15 érdekesség, amit eddig nem tudtál a Micsoda Nő! c. filmről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eltelt 26 év már a Pretty Woman: Micsoda Nő! c. film megjelenése óta, és még mindig azon klasszikus vígjátékok közé tartozik, amit huszadszor is megnéz az ember, ha adják a tévében, és nagyokat nevet közben. A forgatásáról még mindig derülnek ki érdekességek, ebből hoztunk nektek most párat.

Pretty Woman - Micsoda nő! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pretty Woman - Micsoda nő!
  1. Az eredeti címe 3000 dollár lett volna, emlékeztek, ez volt az az összeg, amit Vivian-nek sikerült kialkudnia a Edwardtól.

  2. Mielőtt Julia Roberts megkapta volna a szerepet Sandra Bullock, Meg Ryan, Madonna, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker és Drew Barrymore is a leendő Vivian-nek listáján voltak. Szerintünk a lehető legjobb választás volt Julia Roberts, bár valószínűleg Sandra Bullock is a maximumot kihozta volna a szerepből. Érdekes lenne újra megnézni egy alternatív szereposztással is a filmet.

  3. Edward szerepére John Travoltát is meghallgatták, sőt, Denzel Washington, Daniel Day-Lewis és Christopher Reeve is szóba került. Hogy tovább fokozzuk, Sylvester Stallone is megfordult a jelöltek között, és állítólag visszautasított a szerepet. Vele is érdekes lenne újragondolni a filmet, no. :)

  4. Állítólag Richard Gere alapvetően unalmasnak találta Edward szerepét, és kissé bugyutának a forgatókönyvet, de amikor magára öltötte, mesésen illet hozzá, és megtöltötte élettel a figurát.

  5. A híres Pretty Woman poszter, amin a két szereplő egymásnak háttal áll, több sebből vérzik: Julia Roberts fejét csak ráfotoshoppolták a testdublőrére (Shelley Michelle teste látható a képen). Richard Gere-nek fekete rajta a haja, míg a filmben ősz volt (és sármos).

  6. Először egy drámát szerettek volna az alkotók a Los Angeles-i prostitúcióról, Vivian karaktere kokainfüggő lett volna, és az üzlet része lett volna az is, hogy az Edwarddal töltött hét alatt nem kábítószerezik. Ám, ez nem sikerült volna neki és a film végén Edward kidobta volna a kocsiból, Vivian pedig buszra várt volna, hogy lelépjen Disneylandbe (?) a pénzzel, amit keresett. Szerencsére az alkotók megváltoztatták az elképzeléseiket, és egy amerikai álommá változtatták a filmet, rengeteg rajongót szerezve.

  7. A The Beverly Wilshire hotelben 100.000 dollárért elérhető a Pretty Woman!-csomag, amelyben megkaphatod az Elnöki lakosztályt (vagyis a Micsoda nő! forgatási helyszínéül szolgáló Pretty Woma-lakosztályt), elvisznek egy személyre szabott shopping körútra a Rodeo Drive-ra, Rolls Royce-szal mehetsz piknikezni, és természetesen az opera sem maradhat ki. A hülyének is megéri, nem? :)

  8. Richard Gere improvizálta azt a jelenetet, amikor Edward rácsapja a nyakláncos ékszerdoboz tetejét Vivian ujjára! Tökéletes lett, így a filmben maradt.

  9. A nyaklánc, amit Vivian az operában visel 250.000 dollárt ért, és fegyveres őrök vigyáztak rá.

  10. Az a híres piros ruha, amit ezen az estén viselt, azóta ikonikussá vált, ám nem sokon múlt, hogy ne így legyen. Tudniillik a film készítői egy fekete ruhát képzeltek el az eseményre, de Marilyn Vance, jelmeztervező ragaszkodott hozzá, hogy piros legyen. Végül háromféle variáció is készült, mindegyikkel forgattak is, de a piros ruha győzött, és mi azóta is rajongunk a választásukért! Köszönjük Marilyn Vance!

  11. Az operában egyébként a La Traviata c. darabot nézik, ami egy prostituáltról szólt, aki beleszeretett egy gazdag emberbe. Ez sem lehet véletlen. ;)

  12. Egy kis betekintés a kulisszák mögé, Julia Roberts és Richard Gere poénból még karaokizott is! Vicces jelenetek:

  1. Julia Robertsnek nem ment magától a nevetés, amikor a fekete-fehér régi filmeket nézte, a rendező csiklandozta közben a talpát, hogy hihető legyen. :)

  2. A szexjelentektől olyan ideges volt a színésznő, hogy csalánkiütés jött elő a bőrén, és a homlokán egy véna olyannyira kidomborodott, hogy nyugtató masszázzsal kellett eltüntetni, amit színészpartnere és a rendező végzett.

  3. A zongorajelenet közben valóban Gere zongorázik, ráadásul ő szerezte a zenerészletet.

+1. Végezetül, a kimaradt jelenetek (angolosok előnyben)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.