2015.03.03. 17:55:59 14162 324

10 tipp, hogy tartósabb legyen a vágott virág
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a nőnap, ilyenkor megnő a virágkereskedések forgalma, és sokan kapnak egy vagy akár több szál virágot. A vázában már kevésbé bírják ezek a növények a gyűrődést, de azért akad egy-két házi praktika, amivel megpróbálhatod meghosszabbítani az életüket.

Tulipán csokor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tulipán csokor

Tippek vágott virágokhoz!

  1. Legyen mindennap friss víz a virág alatt a vázában!
  2. Éjszaka tedd hűvösebb helyre a vázát, csak nappal legyen szem előtt, úgyis csak akkor tudsz gyönyörködni benne!
  3. Vágd le a szárakat! A rózsát átlósan kell, a szegfűt egyenesen két íz között, a tulipán szárát tűvel átszúrhatod, a fás szárúakét kalapáccsal lapíthatod.
  4. A vízbe érő leveleket, hajtásokat távolítsd el!
  5. Tartósítószerként csöpögtethetsz sört vagy ecetet, citromlevet és egy evőkanál cukrot a vízbe. Vehetsz virágtartósító szert is a virágboltokban.
  6. A frézia, nárcisz, szegfű és tulipán vízébe elég egy csipet cukor.
  7. Újraélesztheted a hervadó virágot, ha levágsz a szárából, majd forró vízbe és utána hideg vízbe helyezed.
  8. Ne érjen a váza aljáig a virág szára! Válassz olyan edényt, ami tartja is a csokrot.
  9. Lámpafény alatt felegyenesedhetnek a szárak.
  10. Ha te adod a virágot, addig ne takard ki a selyempapírból, amíg át nem adod.

Forrás: hogyankell.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.