2015.03.06. 17:00:00 9018 310

10 pont a nyertes hozzáállásért, mert Te is nyerhetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is nyertes vagy, ezt ne feledd! Lehet, hogy csak a hozzáállásodon kell egy kicsit változtatni, ahhoz, hogy ezt a valóságban is átélhesd. Íme 10 tipp, amivel elő tudod csalogatni magadból a pozitív, nyertes attitűdöt, ami ott bujkál benned is!

Motiváció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Motiváció

1. Légy szenvedélyes!

Próbáld ki, milyen az amikor szenvedéllyel látsz neki a leghétköznapibb dolgokhoz is, mint például az evés vagy egy nehezebb dió: a mosás. Találd meg ezekben is azt, amit szeretni lehet, amiért érdemes megcsinálni. Legyél benne a legjobb. Szeresd a munkád! Ha nem megy sehogy sem, keress másik állást, egy olyat, amit szenvedélyesen, elhivatottsággal tudsz űzni. Felejtsd el a „jó lesz ez így is” attitűdöt, és törekedj a legjobbra!

2. Tűzz ki célokat!

Tűzz ki célokat, határidőket és tartsd be őket! Álmok nélkül nem lennénk mások, mint robotok, de ahhoz, hogy az álmaidat megvalósítsd lépésről-lépésre kell haladnod. Próbálj meg reális lenni, mérd fel a lehetőségeidet és az eszközeidet, amikor kitűzöd a célokat. Ne felejtsd el leírni őket!

3. Ne várj másoktól semmit!

Ebben a csatában csak magadra számíthatsz, higgy magadban és ne várj másoktól semmit. A túlzott elvárások egyébként is megmérgezhetik a kapcsolataidat.

4. Válaszd ki a barátaidat!

Maradj távol azoktól, akik negatív hatással vannak rád, akik irigykednek vagy esetleg gúnyolódnak. Vedd magad körül azokkal, akik támogatnak!

5. Tarts ki!

Soha ne add fel! Se a magánéletben, se a munkában. Egy szerelem megpróbáltatások nélkül úgy sem elég izgalmas, a munka kihívások nélkül úgysem kielégítő. Akkor lehet csak sikerélményed, amikor megoldasz egy feladatot, ehhez az élményhez azonban gyakran gyötrelmes út vezet. Légy következetes és semmit ne adj fel!

6. Olvass inspiráló történeteket

Keress történelmi regényeket vagy akár motivációs könyveket, amiket szívesen olvasnál inspirációként. Meríts ötleteket és erőt ezekből a történetekből.

7. Ügyelj az egészségedre!

Csak egy egészséges test adhat elég energiát ahhoz, hogy végre hajtsd a terveid, ezért figyelj oda magadra! Sportolj, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt!

8. Fordítsd előnyödre a kritikát!

Amikor elhatározod, hogy változtatsz a hozzáállásodon és mostantól pozitívabb leszel, akkor ne hagyd, hogy rögtön az első kritika letörje a szárnyaidat! Próbálj meg előnyt kovácsolni belőle, ne a rosszat halld meg, hanem azt, hogy hogyan javíthat ez a kritika legközelebb a munkádon.

9. Készülj fel!

A helyes felkészülés gyakorlatilag már egy félig megnyert csata. Tedd meg a szükséges előkészületeket, hogy minél kevesebb meglepetés érjen a kitűzött cél eléréséig!

10. Végezetül: ami nem öl meg, az megerősít!

Ez a klasszikus mondás elcsépeltnek hangzik, de csak azért, mert van benne igazság – ezért is használjuk annyit! Érhetnek csalódások, de mindenből tanul az ember, egészen halála napjáig! Ha krízis helyzetben is meg tudod tartani nyertes attitűdödet, akkor erősebb leszel! Jó úton haladsz!

Forrás: philstar.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...