2014.12.11. 11:54:32 9127 33

10 dolog, amiben a páratlan zokni verhetetlen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik lyukas az orrán, a másik a sarkán, ennek a párját a gyerek hagyta el az iskolában, ezé eltűnt a mosásban, vagy ki tudja, hogy mi lett vele. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy már megint itt van egy páratlan zokni. Ez már zsinórban a hatodik. Dobjam ki őket? Eszemben sincs! Inkább kipróbálom ezeket a nagyszerű ötleteket.

Páratlan zokni - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páratlan zokni

Íme 10 indok, amiért neked is kell egy doboz tele páratlan zoknival!

1. Egészség megőrzéshez és ágymelegítéshez

Fülfájós a gyerek? Ha jó rá a meleg, akkor egy kis lábosban forrósíts fel sót, és helyezd el 2-3 db zokniban, amit könnyen a füléhez foghat. Sajnos én is jól emlékszem gyerekkoromból erre a praktikára, amit édesanyámtól tanultam. Amikor még forró a só, több zoknit is használhatsz és ahogy hűl, úgy fejtheted le a rétegeket, így sokáig érezheted a melegét. Akár a takaró alá is mehet kis lábmelegítőnek. :)

2. Házi praktika: szagtalanítás

Szagtalanítónak is használhatod őket. (Nem azért, mert a büdös zokni majd felülír minden más szagot. :)) Miután szépen kimostad, tehetsz bele kávészemeket, amit aztán elhelyezhetsz a hűtőben vagy akár egy szekrényben is. A kávé szépen semlegesíti a szagokat, a zokniból pedig nem fog kiszóródni.

3. Két újabb házi praktika, takarításhoz

Pókháló takarításra is jól jön egy-egy páratlan zokni. Húzd rá a partvisra vagy a seprű nyelére, és már indulhat is a pókháló eltávolító akció.

Egy folt a padlón, kilöttyent tej, kifröcsögött mosogatólé, leszóródott rizs. Ezentúl az eldobható (ezáltal nem túl gazdaságos) papírtörlő helyett használj egy-egy zoknit ezeknek az eltávolítására. Húzd a kezedre és törölj!

4. Bútortologatáshoz páratlan a zokni

Az asztal és a szék lábára is ráköthetsz zoknikat, ha éppen átrendezitek a nappalit vagy költöztök, így nem fog kárt okozni semmiben.

5. Telefontoknak is jó

Régi trükk, már sokaknak bevált. Ha nincs pénzed tokra, de szeretnéd megvédeni a telefonodat a karcolódásoktól, akkor bújtasd egy kisebb zokniba. Olcsó, praktikus és bevált módszer! Mindenképpen jobb, mint a karcolásokkal csúfított telefont nézegetni.

6. Gyerekjátékok, dekorációk készítése zokniból

Többféle játékot is készíthetsz zokniból, például ezt az aranyos kis hóembert is megcsinálhatod, akár egy óvodás gyermekkel is. Csak egy kis rizsre, egy zoknira, némi töltő anyagra, fonalra és egy filctollra van szükséged.

7. Utazáskor a cipőknek

Sokat utazol? Őrizd meg a páratlan zoknikat és tedd a bőröndödbe, később jól jöhet a cipők vagy a papucsok elkülönítéséhez az utazótáskában. A kisebb cipők simán elférnek egy-egy nagyobb zokniban!

8. Szobanövények ápolásához

A szobanövényeid portalanításához is van egy tuti tippünk: nedvesíts be egy páratlan zoknit, húzd a kezedre, és törölgesd át gyengéden a leveleket! Meg fogják hálálni a gondoskodásodat és azonnal jól fognak kinézni.

9. Csetreszeknek költözéskor

Költözködéskor egy zokni páratlan segítség lehet. :) Elhelyezheted benne az apróságokat, a hosszú gyertyákat, tollakat, semmi nem fog elveszni, sőt még a törékeny dolgokat is megóvhatja.

10. Egy újabb házi praktika: használd mosáshoz!

A kényes nejlonzoknikat és harisnyákat a legjobb egy páratlan zokniban elhelyezni, és így betenni a mosógépbe, hogy ne szakadjanak ki. Ha biztosra akarsz menni, csavarsz rajta egyet és a szárát visszahajtod.

Végezetül: hordjad!

Ez egy felettébb fantáziátlan ötlet, ám annál praktikusabb: hordd tovább a páratlan zoknikat is!

Ki mondta azt, hogy csak egyforma zoknikat lehet hordani? Párosítsd össze a páratlanokat és hordjad, mintha mi sem történt volna. :) Ha mindegyik fekete és csak a szára különbözik, akár még hétköznap is hordhatod, senkinek nem fog feltűnni csizmában, hosszú nadrággal, de talán még akkor sem, amikor vendégségbe mész. Ha esetleg nagyon különbözőek, akkor ott vannak azok a hétvégi napok (télen akár több is), amikor a lakásban teszel-veszel. Aztán tavasszal a kertben, s a többi, s a többi. Ilyen alkalmakkor bátran hordhatod.

Mesélek egy kissé meredek sztorit. Angliában éltem egy ideig és ismertem egy orvos házaspárt, három gyermekkel. A nő egyszerűen feladta a páratlan zoknikkal való harcot. A jó nevű pulmonológus férje mindennap szépen felöltözött öltönybe, mandzsetta gombos ingbe, nyakkendőbe, szövetkabátba és mellé páratlan zoknikat viselt: az egyik lila kockás volt, a másik pedig sárga. Bumm!

Nekem is megtetszett ez a felfogás, ám egy kicsit könnyebb helyzetben vagyok, mert általában csak fekete zoknikat vásárolok. :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...