2015.11.09. 13:01:33 17861 285

10 adventi naptár varrás nélkül, amit Te is elkészíthetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyermekes családoknál biztosan előfordul karácsony környékén az adventi naptár, de bárkinek kedveskedhetünk vele! Ezeknek az adventi kalendáriumoknak megvalósításához még varrni sem kell. Igyekeztünk olyan ötleteket összeszedni, amelyekhez nem kell semmilyen speciális anyag, és otthon is egyszerűen elkészíthető.

Adventi naptár | kleines-feines-nestchen.blogspot.de - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adventi naptár | kleines-feines-nestchen.blogspot.de

1. Wc-papír gurigákból

Ez talán a legegyszerűbb adventi naptár a világon. Házikó WC-papír gurigákból és kartonpapírból. Még a színezéssel sem kell bajlódni, egyszerűen csak össze kell ragasztani az elemeket, és fellógatni egy zsineggel. Bármilyen más formát is megvalósíthatsz.

Forrás: cdn.homedit.comForrás: cdn.homedit.com

2. Crackerekből!

Angliában pontosan ilyen alakja van a crackernek, amit a karácsonyi asztalnál kapnak a vendégek, és valamilyen apró ajándék, valamint egy jó kívánság vagy idézet, esetleg egy vicc szerepel bennük. Az adventi naptáras változatban is elhelyezhetsz egy jópofa idézetet a csokoládé mellé, és használhatod a cracker formát a művész megvalósításhoz. Csak WC-papír gurigákra, színes papírokra, szalagokra és egy ágra vagy valami tartó elemre lesz szükséged, amire felfűzheted a 24-részes kalendáriumot.

Forrás: everydayroadtohealthy.comForrás: everydayroadtohealthy.com

3. WC papírgurigákból és csomagoló papírból

Karácsonyfa formát készítesz a gurigákból, összeragasztod őket, majd becsomagolod. Készíthetsz kis ablakocskákat, amit aztán leragasztasz, de egy ollóval is bonthatjátok a napokat. :)

Forrás: coffeeandvanilla.comForrás: coffeeandvanilla.com

4. Színes tasakok édességgel töltve

Színes papírok, csipeszek, egy kosár és természetesen a „töltő anyag”, ami jó esetben valamilyen kicsi csoki vagy cukorka. Az adventi naptár elkészítésében a gyerekek is segíthetnek, de akár egymagad is legyárthatod. Gyakorlatilag egy este leforgása alatt kész lehet a meglepetés!

Forrás: thefoxandstar.co.ukForrás: thefoxandstar.co.uk

5. Faágon mindenféle zacsik

Szedj össze mindent, amit a fiókban találsz, és csinálj belőle adventi naptárat. Régi ajándék tasakok, csomagoló papírok, táskák, dobozkák, szalagok - minden jöhet.

Forrás: la-petite-cuisine.blogspot.itForrás: la-petite-cuisine.blogspot.it

6. Baglyok és tölcsérek papírból faágakra függesztve

Egy kis kézügyesség és geometrikus ábrákból (körök, háromszögek) cuki bagolyt ragaszthatsz a papírokra. A tölcséreket pedig egyszerűen elkészítheted egy papír összetekerésével.

Forrás: lykke123.blogspot.noForrás: lykke123.blogspot.no

7. Felnőtteknek, fotókkal

Ha a cukorkás korszakot már kinőttétek, és szeretnétek egy speckó adventi naptárat a kéglibe, készítsétek el ezt a kalendáriumot a saját fotóitokkal. Ezek lehetnek karácsonyi fotók, vagy egy válogatás az év eseményeiből. Akárhogyan is állítjátok össze, annyi biztos, hogy teljesen egyedi lesz!

Forrás: thinkingcloset.comForrás: thinkingcloset.com

8. Fehér tasakok egy kosárban

A színes tasakokra egy szolidabb variáció, ami ugyanolyan ünnepélyes, és a kevésbé színes lakásokba is jól illik. Nagyon ízléses és hihetetlen egyszerű elkészíteni. Fehér és barna lapokra, szalagokra és egy kosárra lesz csak szükséged. Ja, és az édességet se felejtsd ki! :)

Forrás: kleines-feines-nestchen.blogspot.deForrás: kleines-feines-nestchen.blogspot.de

9. Egy vállfára aggatva

Egyszerűen csak készíts színes papírokból, erősebb csomagolópapírokból kis tasakokat, borítékokat és kötözd őket különböző hosszúságú szalagokkal egy vállfára. Ne felejtsd el megszámozni az ajándékokat, és légy szigorú: december 1-től 24-ig bonthatják csak ki őket. :)

Forrás: scrapisadebelley.canalblog.comForrás: scrapisadebelley.canalblog.com

10. Vékony ágakra függesztett kis batyuk

Nagyon édes ötlet, nem kell varrni és a kis játékoktól az édességeken keresztül bármi kerülhet a batyukba. Tündéri az egész! A kis izzók pedig igazán ünnepévé varázsolják az ötletet!

Forrás: designmom.comForrás: designmom.com

Írta és gyűjtötte: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...